Un colţ de Paris la Cluj-Napoca

Data publicării:
bistro cluj

A renunțat la munca în corporaţie pentru o viaţă relaxată într-un bistro cochet la doi pași de centrul Cluj-Napocăi. Ioana Mărginean gătește tarte şi specialităţi franțuzești iar cei care îi trec pragul sunt impresionați. Mai ales că în Cluj-Napoca trăieşte o numeroasă comunitate de studenţi francezi.

Ioana Mărginean a locuit o perioadă în Franța, unde a făcut un master în marketing. După ce a lucrat pentru mai multe corporaţii s-a hotărât să recreeze un colţ de Paris în Cluj-Napoca.

Ioana Mărginean, antreprenor: „Am zis acum cred că e momentul să fac ceea ce îmi doresc de mult timp să fac și prin urmare mi-am luat inima în dinți și am început să mă interesez care ar fi pașii de urmat, după care am accesat niște fonduri nerambursabile.”

S deschis un mic bistro unde gătește la foc continuu tarte franţuzeşti. Reţetele le-a învăţat în Franţa dar le adaptează în funcție de sezon: de la preparate cu legume și carne, până la cele cu vanilie și fructe.

Ioana Mărginean, antreprenor: „Quiche-urile și tartele le gătim aici, în bucătăria deschisă, sub ochii clienților. Ei pot vedea, dacă stau la bar aici sau dacă se uită, exact cum iau naștere preparatele pe care le vor servi ulterior.”

Ioana are șase angajați şi ori de câte ori este nevoie ajută şi ea în bucătărie. Tot ea a decorat localul.

Ioana Mărginean, antreprenor: „Am luat la rând bistro-urile din cartierul Marais, din Saint Germain des Pres, Cartierul Latin... Şi le-am luat așa, la pas, și pur și simplu mi-am luat anumite elemente de decor, de atmosferă, de ambianță de acolo și le-am implementat ulterior aici, la mine.”

Clujenii sunt încântați iar francezii se simt ca acasă.

Cannele este o specialitate din Bordeaux, este foarte bune. Și e un loc cu spirit francez, cu decorațiuni franceze și e o părticică din Franța în România”, spune un student.

Pe viitor, tânăra vrea să introducă în meniu și alte preparate franțuzești, precum clătitele din făină de hrișcă cu umpluturi sărate, celebrele galette bretonne.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri