Un sat întreg din Caraș-Severin, izolat de ape

Data publicării:
sat caras inundat captura

„Ieri în jurul orei 15.00 am fost anunțați de codul roșu, după care împreună cu cei de la situații de urgență și locuitorii ne-am mobilizat, am încercat să mărim digurile. Am pus până la 100 de saci de nisip, iar până azi dimineață la ora 05.00 situația a fost sub control. Au rezistat sacii, totul era în regula, iar inexplicabil în decurs de o oră s-a spart digul, a trecut peste și a inundat toată intrarea”, a spus primarul comunei Moureni Brian Filimon.  

Primarul a subliniat că aproximativ zece case sunt izolate din cauza inundațiilor.

„Debitul râului crește inexplicabil deoarece în partea aceea unde a fost mai rău, Bocșa, avem informații că a scăzut, și în zona Resița a scăzut, la noi e în creștere. Situația e destul de gravă. Izolați pot să spun că este vorba despre 10 cazuri,, unde oamenii au fost evacuaţi de echipa locală. Undeva la 10 case”, a precizat primarul. 

Apele revărsate au făcut ravagii în Caraş-Severin, unde este în vigoare un cod roşu. 11 localităţi au fost afectate. Sute de oameni au fost evacuaţi după ce apa a intrat în casele lor şi a acoperit drumurile. Cea mai afectată a fost localitatea Bocşa. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri