VIDEO. Miting PSD pentru Rege, la Craiova

Data actualizării: Data publicării:
statuie rege craiova

Sute de oameni s-au adunat duminică dimineaţa la Craiova la chemarea PSD pentru a aduce un ultim omagiu Regelui Mhai. Oamenii s-au adunat în Piaţa Tricolorului, din centrul Craiovei, unde se află o statuie a fostului suveran.

Citește și ”Cine se află, cu adevărat, în spatele lui Șerban Nicolae”

Fostul primar al Craiovei, actualul ministru Lia Olguța Vasilescu, și Claudiu Manda, președintele Comisiei parlamentare pentru controlul SRI, dar și lider al organizației PSD Dolj, au depus jerbe de flori la statuia regelui.

Inițial, la Craiova trebuia să aibă loc sâmbătă, 9 decembrie, un mare miting PSD împotriva „statului paralel”, la care Claudiu Manda anunța că vor participa 30.000 de oameni. Mitingul se dorea a fi o replică la protestele de la București față de modificarea legilor justiției. Numai că, odată cu vestea, care a venit marți, că Regele Mihai a murit, PSD a anunțat că își anulează acțiunile de protest prevăzute pentru weekend.

Regele Mihai a devenit în 2013 cetățean de onoare al Craiovei. În timpul domniei sale, aici s-au înființat Universitatea și Filarmonica.

Oamenii care au răspuns, duminică, apelului PSD au plecat într-un marş al tăcerii din zona Primăriei Craiova până în Piaţa Tricolorului, unde se află bustul regelui Mihai şi unde au fost depuse flori şi coroane şi au fost aprinse candele.

„Ştiţi că în această perioadă convocasem un miting de protest, dar când s-a anunţat decesul Majestăţii Sale, am convocat conducerea partidului şi a organizaţiilor locale. E vorba despre toţi primarii şi consilierii noştri. Sunt coamenii pe care noi i-am convocat. (...) Noi am anulat orice miting de protest. Sunt doar cei pe care noi i-am convocat. Regele Mihai a fost declarat cetăţean de onoare al oraşului Craiova încă din 2013. De altfel, oraşul Craiova este unul dintre puţinele care au statui ale Regelui Mihai”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Ea susţine că, potrivit estimărilor Jandarmeriei şi Poliţiei Craiova, la acţiunea de comemorare a regelui Mihai au participat aproximativ 8.000 de persoane.

„Judeţul Dolj şi Craiova nu uită că Regele Mihai a semnat două decrete privind înfiinţarea Universităţii din Craiova şi a Filarmonicii Oltenia. Administraţia locală, sub conducerea PSD, i-a mulţumit Majestăţii Sale pentru înfiinţarea celeor două instituţii, declarându-l în anul 2013 cetăţean de onoare al municipiului Craiova", a motivat PSD Dolj organizarea acţiunii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri