2016. În fiecare secundă un om a fost nevoit să-și părăsească locuința

Data publicării:
Migrants Attempt To Get Through The Greek/Macedonian Border
GEVGELIA, MACEDONIA - AUGUST 23: Macedonian special police forces control the departure of migrants to board a train to reach the Serbian Macedonian border on August 23, 2015 in Gevgelia, Macedonia. Thousands of migrants and refugees have arrived on the border between Greece and Macedonia with many trying to travel through Macedonia to reach northern Europe. Macedonian security forces are expected to let several hundred migrants board trains towards Serbia and the rest of Europe. (Photo by Milos Bicanski/Getty Images)

Războaiele şi dezastrele alungă milioane de oameni din casele lor. Numai anul trecut, pentru 31 de milioane de oameni a început pribegia. Asta înseamnă că, în fiecare secundă, un om a fost obligat să-şi părăsească locuinţa, potrivit datelor publicate de Consiliul Norvegian pentru Refugiaţi.

Şapte milioane de oameni au fost strămutaţi din cauza conflictelor armate. Cei mai mulţi sunt din Republica Democrată Congo (922.000), urmaţi de cei Siria (824.000) şi Irak (659.000).

Prin comparaţie, dezastrele naturale au afectat 24 de milioane de oameni. Peste șapte milioane de persoane din Chinia au fost nevoie să plece din locuințele lor, urmați de aproape șase milioane din Filipine și de două milioane și jumătate din India. 

Agenţia care a realizat studiul a atras atenția că populaţiile greu încercate de fenomene naturale extreme sunt de obicei ignorate în statistici şi nu primesc niciun fel de ajutor internaţional.

Alexandra Bilak, reprezentanta Consiliului Norvegian pentru Refugiați, a precizat că dacă nu sunt implementate politici pentru a soluționa problemele care îi fac pe oameni să fugă din locuințele lor, aceștia ar putea începe să migreze în alte țări. 

„Oamenii care sunt strămutați pentru perioade lungi de timp și se confruntă cu amenințări la adresa singuranței lor vor căuta protecție în altă parte dacă situația din țările lor nu se îmbunătățește. Milioane de sirieni și-au părăsit locuințele în primii ani ai războiului, dar abia în 2014 și 2015 au început să plece din țară într-un număr imens, declanșând cea mai mare criză a migrației de după cel de-Al Doilea Război Mondial. Nu se alocă suficienți bani pentru acțiuni de prevenție și se alocă prea  mulți pentru simptomele acestor crize. Dacă luăm în calcul impactul schimbărilor climatice, în viitor va exista și mai multă presiune asupra resurselor, ceea ce va duce la conflicte și se va declanșa un nou val de migrație”, a arătat Bilak.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri