13 oameni, omorâţi la Moscova de o furtună

Data publicării:
uragan_moscova_captura

O furtună violentă care a lovit Moscova și regiunea din jur a provocat moartea a 13 persoane și rănirea a altor 140. Pagubele materiale sunt însemnate: maşini avariate, acoperişuri distruse şi 3.500 de pomi au fost scoşi din rădăcini de vântul care a bătut şi cu 80 de kilometri pe oră.

Furtuna a lovit Moscova luni după amiază.

„Totul a durat doar 10 minute. Un vânt foarte puternic a început să bată şi imediat un pom a căzut şi acesta a doborât un alt copac. Au căzut deasupra a trei maşini, dar nici una dintre cele nu a fost avariată. Totul s-a terminat repede, în doar 10 minute”, a spus un martor. 

„A avariat parbrizul şi o oglindă. Nu ştiu dacă şi altceva este afectat, nu văd din cauza pomului mare de lângă maşină”, a adăugat o altă persoană. 

Primarul Moscovei a spus că violența fenomenului meteo a fost fără precendent în istoria modernă a oraşului. Arborii smulşi din rădăcini de vânt au căzut peste drumuri şi căi ferate, ceea ce a perturbat traficul. De asemenea, mii de oameni au rămas temporar fără electricitate, după ce firele s-au rupt. Municipalitatea a mobilizat 35.000mii de angajaţi care să cureţe oraşul.

Cum puteţi vedea, mulţi copaci au fost doborâţi. Am reacţionat repede şi am început refacerea. Mulţi copaci buni, nu bătrâni, au fost rupţi”, a explicat Gulnara Şakirova, reprezentantă a municipalităţii

Familiile celor care şi-au pierdut viaţa vor primi de la primăria Moscovei despăgubiri de un milion de ruble, echivalentul a 15.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri