Donald Trump interzice accesul mai multor ziariști la Casa Albă

Data publicării:
trump
Foto: Gulliver/GettyImages

Administraţia Trump le-a interzis accesul jurnaliştilor mai multor trusturi de presă la o informare de presă de la Casa Albă. Este vorba, printre alţii, de jurnaliştii CNN, The New York Times şi de o mare parte a presei străine.

În semn de solidaritate cu colegii lor, ziariştii de la Associated Press şi Time au refuzat să participe la întâlnire.

Este cel mai recent episod din războiul pe care preşedintele american l-a declanşat împotriva presei pe care şi-o consideră ostilă. De altfel, acesta a fost unul dintre subiectele abordate de Trump şi la conferinţa Partidului Conservator, prima la care a participat de la preluarea mandatului.

Discursul său a fost întâmpinat cu ovaţii, mai ales atunci când a anunţat că ridicarea zidului de la graniţa cu Mexicul va începe mult mai devreme decât era prevăzut. Nu a anunţat, totuşi, când anume se va întâmpla asta.

Presa mincinoasă va spune că nu am primit aplauze la scenă deschisă. În toţi aceşti ani am fost împreună, iar acum aveţi, în fine, un preşedinte! În fine! V-a luat mult timp! M-aţi votat pentru că vă iubiţi ţara, pentru că vreţi un viitor mai bun pentru copiii voştri şi pentru că vreţi să redaţi Americii măreţia! Luptăm împotriva ştirilor mincinoase. În urmă cu câteva zile, am denumit ştirile mincinoase inamicul poporului şi într-adevăr, aşa este. Nu au surse, ci doar le inventează”, a spus Donald Trump.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri