Măsuri de securitate sporite de Revelion la New York

Data publicării:
Times Square New Year's Eve 2017 - Confetti Test
NEW YORK, NY - DECEMBER 29: Times Square Alliance and Countdown Entertainment, co-organizers of Times Square New Years Eve, along with presenting sponsor, Planet Fitness test the air worthiness of the New Years Eve confetti from the Hard Rock Cafe marquee on December 29, 2016 in New York City. (Photo by Neilson Barnard/Getty Images)

La New York autoritățile au luat măsuri de securitate suplimentare pentru noaptea de Revelion. În New York, cele 11 intrări în Times Square vor fi blocate de 65 de camioane pline cu nisip pentru a împiedica atacuri precum cele de la Nisa şi Berlin. De asemenea, va fi sporit şi numărul poliţiştilor de la 6.000 la 8.000. Dincolo de aceste măsuri, se fac repetiţiile generale pentru ca momentele care vor marca despărţirea de 2016 să fie reuşite.

Revelionul din Times Square este pregătit cu multă atenţie. Testul pentru confetti este extrem de important, pentru că organizatorii vor să se asigure că milioanele de hârtii colorate vor împânzi piaţa indiferent de condiţiile meteo.

„Trebuie să fim pregătiţi pentru orice vreme. Şi nimic nu este mai rău decât confetti ude. Şi totuşi, dacă vedeţi înregistrarea şi fotografiile, confetti au plutit graţios chiar şi în cele mai rele condiţii meteo. Suntem pregătiţi pentru 31 decembrie”, a declarat organizatorul Revelionului din Times Square, Jeffrey Straus.

La miezul nopţii, oamenii aflaţi pe cele mai înalte clădiri din Times Square vor arunca 25 de milioane de bucăţi colorate de hârtie, care cântăresc peste o tonă.

„Trebuie să-ţi umpli mâinile şi să le arunci în sus, iar ele vor pluti graţios în Times Square. Ce este minunat e faptul că aerul şi curenţii din Times Square le poartă şi le leagănă în sus şi în jos. Şi dacă vom avea un an perfect atunci va dura 10 minute ca bucăţelele de hârtie să ajungă jos”, a explicat Heffrey Straus.

Două milioane de oameni sunt aşteptaţi să ia parte la petrecerea de Revelion din Times Square. După un an marcat de atacuri teroriste, oficialii americani nu vor să rişte, motiv pentru care au sporit măsurile de securitate.

„Nu există motive de îngrijorare în privinţa vreunui act terorist în Times Square. Vom folosi 65 de camioane cu nisip şi peste 100 de maşini speciale ale poliţiei, pentru blocarea drumurilor”, a precizat șeful poliției din New York, James O`Neill.

Pentru noaptea dintre ani, 8.000 de poliţişti au fost mobilizaţi la New York. Ei vor supraveghea Times Square de pe clădiri, din aer şi de la sol.

„Vor fi folosite detectoare de metale, pentru scanarea celor care intră în zonele de observaţie. Vom trimite pe teren întreg detaşamentul de câini antrenaţi pentru detectarea explozibililor, atât la eveniment, cât şi în sistemul de transport în comun”, a precizat Carlos Gomez, oficial din Departamentul de Poliție din New York.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri