SUA | Anchetă privind atacurile cibernetice

Data actualizării: Data publicării:
cibernetica

Preşedintele american a ordonat începerea unei anchete temeinice privind atacurile cibernetice care au avut loc în Statele Unite în timpul campaniei electorale. Barack Obama a cerut ca investigaţia să fie gata până pe 20 ianuarie, data la care Donald Trump îl va înlocui la Casa Albă.

În urmă cu două luni, Washingtonul a acuzat direct Rusia că a încercat prin atacuri cibernetice să erodeze încrederea în instituţiile politice din Statele Unite şi să influenţeze alegerile prezidenţiale. Tot Moscova a fost acuzată de americani că a spart conturile de e-mail ale unor membri marcaţi ai partidului Democrat, printre care şi Hillary Clinton, mesaje care ulterior au ajuns în presă. Kremlinul a negat orice legătură cu aceste atacuri cibernetice.

Eric Schultz, purtător de cuvânt al Casei Albe: „Preşedintele şi-a exprimat clar părerea asupra acestor atacuri cibernetice din timpul campaniei electorale, a spus că ele nu îşi găsesc locul în comunitatea internaţională. Din păcate, astfel de activităţi nu îi sunt străine Moscovei, face acest lucru de ani întregi. Au încercat să interfereze şi să se implice în activităţi similare în Europa şi în Asia. Au o istorie lungă în domeniu. Preşedintele i-a spus clar omologului său, Putin, că este inacceptabil.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri