Turcia | Gonul Yilmaz, la Digi24: E ciudată această zisă lovitură de stat, pare un joc de teatru

Data publicării:
15 IULIE 2016 LOVITURA DE STAT IN TURCIA 3

În cartierele marginașe este liniște, nu e panică. În centru și în aeroport sunt susținătorii ieșiți pe stradă. Au fost oameni care au ieșit să protesteze, eu stau pe malul Bosforului, s-au strâns 50 de oameni cu steaguri în mână să protesteze așa zisa lovitură de stat, dar în rest e liniște”, a declarat președinta Asociației române pentru asistență și solidaritate socială.

Întrebată dacă nu i se pare o lovitură de stat, Gonul Yilmaz a spus că nu se poate pronunța. „Nu știu ce a fost. Un joc de teatru. 

„Am dialogat pe rețele de socializare. Turcii știu cum să se comporte în asemenea situații, noi suntem mai sceptici în această privință. Diaspora e formată mai mult din doamne, 80-90 la sută sunt doamne, soții. Sunt panicați, toate au scris pe rețele că sunt panicate, dar toată lumea e bine, le-am spus să nu iasă pe stradă, spune Gonul Yilmaz.

În legătură cu militarii care se predau, președinta Asociației române pentru asistență și solidaritate socială a spus că „ urmăresc la televizor. Nu știu ce să spun. E ciudată această zisă lovitură.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri