Mercedes recheamă trei milioane de mașini în service

Data actualizării: Data publicării:
mercedes shutterstock_409361605

Scandalul Dieselgate lovește și compania Daimler! Trei milioane de vehicule Mercedes-Benz din Europa sunt chemate în service-uri de producătorul auto Daimler. Este vorba despre vehiculele ce depăşesc nivelul admis de noxe. Pe şoselele din România rulează peste 100.000 de Mercedes-uri cu motorizare diesel.

Reprezentanţii din România spun că încă nu au primit până acum nicio notificare. Daimler a aprobat însă ieri mai multe măsuri de reducere a poluării provocate de motoarele diesel în Europa, inclusiv o investiţie de 220 de milioane de euro, pentru a moderniza peste trei milioane de vehicule Mercedes-Benz.

Problema este cantitatea de oxid de azot emisă în aer, în condiţiile în care aceste noxe provoacă probleme respiratorii.

Săptămâna trecută au apărut în presă informaţii potrivit cărora grupul ar fi vândut vehicule cu motoare pe care le-a modificat ca să pară mai puţin poluante. Principiul ar fi similar cu cel de la Volkswagen. Producătorul din Wolfsburg a recunoscut că a trişat la testele de poluare şi a avut de plătit amenzi şi despăgubiri în valoare de peste 22 de miliarde de euro.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în cazul Mercedes-Benz, care a fost anul trecut cel mai mare producător de automobile de lux: a vândut peste două milioane 200 de mii de maşini şi a întrecut alte mărci de succes: BMW şi Audi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri