Volkswagen şi BMW, pe urmele Uber

Data publicării:
carsharing

Producătorii auto cu tradiţie păşesc pe drumul deschis de Uber.  

Volkswagen pune pe roate a 13-a marcă a grupului, Moia, tocmai pentru a intra pe nişa serviciilor de mobilitate. Va fi un concurent direct pentru Uber și tinteşte chiar mai sus.

La început, Moia va avea o flotă de microbuze precum Volkswagen Transporter care vor putea fi comandate prin aplicaţie şi folosite la comun de mai mulţi utilizatori, aşa încât preţul călătoriei să fie cât al unui bilet de autobuz. Termenul: până cel târziu în 2021. Însă planul e ca maşinile folosite să fie electrice şi mai ales autonome. 

Numele Moia este derivat din sanscrită şi ar însemna ceva magic. Trebuia VW să se gândească la ceva şi mai şi, dacă germanul Uber a fost confiscat de americani!

Ideea flotei de maşini autonome prinde rădăcini puternice şi la BMW. Bavarezii anunţă că vor testa vehicule autonome în Munchen chiar de anul viitor tot cu scopul de a face în final un soi de taximetrie modernă.

BMW a lansat deja un serviciu de tipul Uber în Seattle, unde, deşi sunt prezente multe alte nume mari precum Lyft şi Zipcar, totuşi în serviciul BMW s-au înscris 14 mii de oameni în patru zile. De aici şi încrederea directorilor că pot intra în competiţie cu Uber - ei au cheltuit enorm să educe piaţa şi acum e loc pentru diversificarea produselor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri