Bătălie pentru telefonul Angelei Merkel. Va renunţa la BlackBerry pentru un smartphone cu Android?

Data publicării:
angela bb

După ce cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a căzut la schi şi şi-a fracturat bazinul, va lucra cu siguranţă de acasă pentru o perioadă, ceea ce înseamnă că va vorbi foarte mult la telefon. Nu va vorbi la telefonul pe care i l-au ascultat serviciile secrete americane mai mulţi ani la rând, ci la o versiune modificată de BlackBerry. Este un telefon pe care Merkel l-a primit vara trecută, înainte să izbucnească scandalul ascultării telefoanelor de către spionii americani. În perioada următoare, Merkel trebuie să decidă dacă păstrează acest telefon sau dacă va trece pe un telefon dotat cu sistemul de operare Android, relatează Bloomberg.

Angela Merkel a părut mulţumită de telefonul BlackBerry gravat cu sigla Germaniei primit anul trecut. Totuşi, după ce a aflat că serviciile secrete americane NSA – National Security Agency au ascultat convorbirile efectuate de cancelar de pe un telefon mai vechi, autorităţile germane se întreabă dacă sistemele de securitate ale acestui nou telefon sunt suficient de performante.

Guvernul german negociază deja cu firma Trust2Core, o companie de securitate care ar putea să îi furnizeze Angelei Merkel un telefon dotat cu o versiune modificată de Android şi cu un card care criptează convorbirile.

Dacă guvernul de la Berlin va alege telefonul lor, Angela Merkel va trebui să renunţe la telefonul său BlackBerry, ceea ce ar fi o lovitură atât pentru producător, cât şi pentru compania germană Secusmart, care a furnizat cipul de securitate din actualul telefon al Angelei Merkel. Cei de la Secusmart susţin că, faţă de concurenţă, au un sistem mai bun de protejare a apelurilor vocale.

Totuşi, un şef de stat care avea un telefon BlackBerry a fost nevoit să renunţe la el. E vorba de Barack Obama, care atunci când a devenit preşedinte al Statelor Unite, a fost obligat să renunţe la vechiul său telefon, cel puţin pentru convorbirile oficiale. A primit în schimbul BlackBerry-ului un Sectéra Edge, dotat cu mult mai multe funcţii de siguranţă.

Business Club

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri