Fondatorul Tesla crede că oamenii trebuie să devină cyborgi

Data actualizării: Data publicării:
elon musk
Elon Musk, fondatorul Tesla | Foto: captura YouTube

 Oamenii trebuie să devină cyborgi, dacă vor să rămână relevanți într-un viitor dominat de inteligența artificială (AI).  Acesta este cel mai recent avertisment făcut de antreprenorul și programatorul miliardar Elon Musk, fondatorul companiei Tesla, la un eveniment desfășurat la Dubai.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Vizionar capricios pentru unii, personaj "șocant" pentru alții, americano-canadianul de origine sud-africană Elon Musk nu lasă pe nimeni indiferent, scrie Agerpres, care preia un articol din The Guardian. Patron, între altele, al companiilor Tesla și SpaceX, miliardarul în vârstă de 45 de ani aruncă o privire către viitorul nostru, care în viziunea lui nu arată deloc reconfortant. În ultimul său discurs pronunțat la World Government Summit din Dubai, la 13 februarie, aproape lansează un ultimatum: dacă omul nu poate bate mașina, cel mai bine este să devină una.

Musk a susținut că, întrucât inteligența artificială devine mai sofisticată, aceasta va conduce la șomaj în masă. "Vor fi tot mai puține locuri de muncă pe care un robot să nu le poată face mai bine" decât omul, a declarat el la World Government Summit. "Inteligența artificială ar putea eradica umanitatea, și asta mai repede decât am putea crede. Este o situație periculoasă", a avertizat Elon Musk în fața a peste 4.000 de persoane.

Nu este prima dată când Musk vorbește despre nevoia oamenilor de a evolua, aceasta fiind o temă constantă a discuțiilor sale cu privire la modul în care societatea să poată facă față amenințării perturbatoare a inteligenței artificiale.

Dacă oamenii doresc să continue să adauge valoare economiei, ei trebuie să-și crească abilitățile printr-o "simbioză a inteligenței umane și a celei artificiale". Dacă nu reușim să facem acest lucru, vom risca să devenim "pisici de casă" ale inteligenței artificiale, a avertizat Elon Musk, care a inițiat proiectul Hyperloop (sistem de transport ultrarapid) și i-a inspirat pe scenariștii filmului științifico-fantastic Iron Man.

Musk spune că lucrează la o ''dantelă neuronală" injectabilă, asemenea unei plase, care se potrivește pe creier pentru a-i da capacități de calcul digitale.

Până în prezent, interfețe creier-calculator au fost utilizate pentru sarcini relativ simple, în principal, pentru a restabili controlul motor pentru pacienții paralizați și pentru a permite comunicarea pentru pacienții complet paralizați cu leziuni cerebrale care îi împiedică să comunice verbal sau prin gesturi, amintește The Guardian.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri