Ciucă, despre renunțarea la Cîrstoiu: Era clar că nu există nicio speranță

Data actualizării: Data publicării:
nicolae ciuca la o sedinta a parlamentului
Nicolae Ciucă. Foto: Inquam Photos / George Călin

Liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat că Sebastian Burduja, ales candidat pentru Primăria București după ce coaliția a renunțat la Cătălin Cîrstoiu, e "opțiunea care dă speranțe celor care nu s-au decis până acum".  "A fost o discuție decentă pe cifre, era clar că nu există nicio speranță să putem să recuperăm", a mai spus Ciucă.

"A fost o analiză pe baza datelor despre modul în care evolua candidatul comun ales de coaliție și în momentul în care s-a identificat faptul că nu reușim să ne îndeplinim obiectivul am considerat că este bine să luăm o decizie care să asigure maximizarea scorului la alegerile locale pe de o parte și de cealaltă parte e important ca alături de mesajele pe care le-am dat bazate pe echilibru și stabilitate să facem trecerea de la o campanie negativă la una pozitivă.

În acest moment putem să vorbim despre o resetare a competiției politice și așa electoratele atât liberat, cât și social-democrat, pot să intre cu o altă speranță, iar din perspectiva PNL venim cu un candidat care este o varianta nouă. 

A fost o discuție decentă pe cifre, era clar că nu există nicio speranță să putem să recuperăm, motiv pentru care am luat această hotărâre. Am considerat că este absolut firesc să încheiem această colaborare (cu Cătălin Cârstoiu – n.r.) pentru că șansele erau evidente.

Am discutat cu Sebastian Burduja înainte de a lua decizia finală și am decis să mergem cu el.

Șansele PNL sunt date de profilul candidatului, vine de pe funcția de ministru, e opțiunea care dă speranțe celor care nu s-au decis până acum. E un segment de electorat nehotărât și poate să își prezinte programul pentru PMB ca un nou intrat în competiție.

El l-a caracterizat pe Burduja ca fiind motivat, foarte bine pregătit profesional și cu viziune", a declarat Ciucă.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri