Exclusiv Burduja: Firea nu este o alternativă pentru Capitală. De aceea sunt obligat să nu stau pe margine, deși e o cursă dificilă

Data actualizării: Data publicării:
nicusor dan gabriela firea sebastian burduja
Gabriela Firea, președintele PSD București, și Sebastian Burduja, președintele PNL București. Foto colaj: Inquam Photos (George Călin/ Malina Norocea)

Președintele PNL București, Sebastian Burduja, a declarat vineri, în emisiunea LIVE cu Rotaru și Kiss, la Digi24, că a acceptat să intre în cursa pentru Primăria Capitalei pentru că Gabriela Firea nu reprezintă o alternativă pentru bucureșteni. În aceste condiții, spune el, este obligat să nu stea pe margine, deși este o competiție dificilă. 

Întrebat cum evaluează mandatul Gabrielei Firea, Burduja a spus: „Dacă aș fi considerat că există o alternativă în persoana dânsei, nu m-aș fi înscris în această cursă. De aceea sunt obligat și nu am stat pe margine, deși e o cursă dificilă, timpul e foarte scurt, au fost foarte multe ezitări, care au dezamăgit bucureștenii, nu trebuie să ascundem asta. Și vin și prezint această alternativă pentru că simt că e obligația de cetățean și om implicat în arena politică”.

Despre campania electorală pentru Capitală, președintele PNL București a spus: „Cred că România poate deveni un exemplu după 34 de ani, în care facem o campanie decentă, axată pe soluții. Cred că bucureștenii s-au săturat de circ, de scandal, de glasuri stridente care spun că dacă urlu mai tare, conving mai mult. Nu. Ei vor să vadă fapte”.

Burduja a vorbit și despre fostul mandat al Gabrielei Firea. „Bucureștenii au trăit în acest oraș, am trăit și eu, din 2017, când m-am întors din Statele Unite după 12 ani, și au văzut și epoca 2016 -2020 și epoca 2020 -2024. Dacă primarul general al Bucureștiului ar fi performat în acești ani, nu aveam această întrebare astăzi: Cine poate să conducă într-adevăr Capitala?”

Mesaj pentru Firea

„Mesajul meu pentru doamna Firea ar fi să avem o competiție corectă, bazată pe soluții și bazată pe rezultatele fiecăruia în funcțiiile publice pe care le-a avut. Rapoartele mele de activitate sunt publice, eu sunt printre puținii deputați și miniștri care periodic publică tot ce a făcut”, i-a transmis Burduja contracandidatei sale.

Burduja îi lansează și o întrebare Gabrielei Firea: „Ce ar face mai bine sau ce nu a făcut în primul mandat și crede că poate face în 2024?”

Editor : Loredana Bancăș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri