Institut de cercetare de 40 de milioane de euro la Universitatea Politehnica  

Data publicării:
politehnica laborator

Anunţul a fost făcut la deschiderea noului an universitar. Ecaterina Andronescu, fost rector al instituţiei, a declarat că este vorba despre un proiect finanţat cu bani europeni, care presupune construirea unui institut cu 41 de laboratoare, care să funcţioneze într-o clădire cu spaţiul util de 8.000 de metri pătraţi, notează Mediafax.

Potrivit senatorului Andronescu, în laboratoarelor noului institut, care ar trebui să fie gata până la sfârşitul anului viitor, vor lucra peste 200 de cercetători. "Vă asigur că suntem cu ochii pe cei care se află acum în şcoală în programele de studii doctorale şi post doctorale pentru ca la sfârşitul anului 2015, când ar trebui să începem activităţile de cercetare, să putem face o selecţie", a mai spus Ecaterina Andronescu.

Pe de altă parte, Andronescu a spus că, tot la UPB, se intenţionează construirea unui cămin nou, cu opt etaje şi o capacitate de peste 1.000 de locuri.

"Avem în proiect construirea unui nou cămin în Politehnică, dar aşteptăm să se deschidă exerciţiul bugetar 2014 - 2020. Camerele vor fi confortabile, cu grup sanitar în cameră, nu cum sunt căminele actuale, construite începând cu anii 1960 şi 1981. Studenţii noştri de astăzi aşteaptă alte condiţii de cazare", a mai declarat preşedintele Senatului UPB.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri