Elena Udrea, trimisă în judecată și cercetată într-un nou dosar

Data publicării:
elena udrea cu ziaristi facebook-4

ACTUALIZARE 14:48. Elena Udrea este cercetată într-un nou dosar, privind finanțarea ilegală a campaniei electorale a PSD. Dosarul a fost disjuns din „Gala Bute”, dosar în care Elena Udrea a fost trimisă azi în judecată.

Este al treilea dosar în care este anchetată Elena Udrea, după Gala Bute și Microsoft.


În dosarul „Gala Bute”, Elena Udrea a fost acuzată inițial de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite și luare de mită. Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infracțiuni de luare de mită.

A fost acuzată apoi și de spălare de bani. Este vorba despre sponsorizări fictive cu care ar fi contribuit la finanțarea organizației București a PDL pentru campania pentru alegerile locale din 2012.

Mai multe persoane vor fi judecate în acest dosar, inclusiv Rudel Obreja, fostul președinte al Federației Române de Box, și mai mulți foști subalterni ai Elenei Udrea. Unii dintre aceștia au făcut denunțuri împotriva fostului ministru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri