Fost director la RATB, arestat după ce a fost reținut de procurorii DNA

Data publicării:
3026123-Mediafax ratb

Actualizare 21.20. Fostul director al Departamentului Achiziţii Publice din RATB Radu - Viorel Jianu şi doi oameni de afaceri, de la care acesta ar fi pretins şi primit sume de bani pentru ca firmele lor să obţină un contract cu regia, au fost arestaţi pentru 29 de zile, potrivit unei decizii a Tribunalului Bucureşti.

_________

Radu-Viorel Jianu, director al departamentului de achiziții publice din cadrul Regiei Autonome de Transport București (RATB), la data faptelor, a fost reținut pentru trafic de influență, în formă continuată.

Acesta este acuzat de procurorii DNA că ar fi cerut bani unor firme private ca să le ajute să obţină un contract cu RATB. Fostul şef din Regie ar fi pretins, spun procurorii, 60.000 de dolari. Suma ar fi urmat să fie livrată în mai multe tranşe.

În schimbul banilor, el le-ar fi promis reprezentanţilor firmelor că îi va ajuta să obţină 256 de tramvaie şi autobuze din curtea Regiei de Transport. Acestea urmau apoi să fie dezmembrate şi vândute la fier vechi.

Alături de fostul ditrector de achiziţii, alţi doi suspecţi, patroni ai celor două firme au fost reţinuţi, arată procurorii DNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri