Iulian Dumitrescu a rămas președinte PNL Prahova şi a semnat documentele depuse la Birourile Electorale. PSD le-a contestat fără succes

Data publicării:
Iulian Dumitrescu
Foto: Iulian Dumitrescu / Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Iulian Dumitrescu a rămas președinte PNL Prahova şi a semnat documentele depuse la Birourile Electorale. PSD le-a contestat fără succes

Fostul prim-vicepreşedinte al PNL, Iulian Dumitrescu, care anunţase că demisionează din toate funcţiile deţinute în partid după ce DNA a început urmărirea penală împotriva sa, deţine în continuare funcţia de preşedinte al PNL Prahova. Dumitrescu a semnat adresele depuse la Birourile Electorale de Circumscripţie din judeţ prin care sunt desemnaţi reprezentanţii PNL în birourile electorale de circumscripţie locale. PSD a contestat adresele la Birou Electoral Judeţean (BEJ) Prahova, susţinând că acestea sunt semnate „de o persoană fără calitate în respectiva formaţiune politică”. BEJ a fost apoi informat de PNL că Dumitrescu are calitatea de preşedinte al filialei Prahova, relatează News.ro.

FB: Dumitrescu, anchetat de DNA, anunțase că demisionează din funcțiile din PNL, dar nu a făcut acest lucru.

 

Partidul Naţional Liberal a transmis, prin e-mail, către toate birourile electorale de circumscripţie comunale, orăşeneşti şi municipale adresa nr. 136/18.04.2024, înaintată şi Biroului Electoral de Circumscripţie judeţeană, prin care a învederat că adresele privind reprezentanţii desemnaţi în aceste birouri sunt semnate, în mod valabil, de domnul Iulian Dumitrescu care este preşedintele Partidului Naţional Liberal – filiala Prahova fără să fi (fost -n.r.) formulată şi înregistrată vreo demisie din această funcţie de conducere”, se arată într-un document al BEJ Prahova.

Este vorba despre o hotărâre prin care BEJ Prahova respinge o contestaţie formulată de PSD Prahova privind numirea reprezentanţilor PNL în birourile electorale locale, pe motiv că acestea sunt semnate de Iulian Dumitrescu, persoană despre care social-democraţii au semnalat că, în baza declaraţiilor publice, nu mai are nicio calitate în PNL Prahova.

BEJ mai notează că, „pe cale de consecinţă se apreciază că s-a făcut dovada îndreptăţirii domnului Iulian Dumitrescu de a semna adresele” contestate de PSD.

Având în vedere existenţa dosarului în care D.N.A. mi-a adus acuzaţiile prezentate public, am luat decizia să demisionez din toate funcţiile din partid, deoarece partidul nu are nicio legătură cu această speţă”; scria Iulian Dumitrescu pe Facebook la 1 februarie, ziua în care procurorii anticorupţie l-au plasat sub control judiciar în dosarul în care este inculpat pentru luare de mită şi fals în declaraţii.

Săptămâna trecută, joi, preşedintele PNL Nicolae Ciucă afirma, întrebat dacă PNL îl susţine pe Iulian Dumitrescu pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova: „În acest moment nu am o propunere de la filiala Prahova. În momentul în care o voi avea, vom lua o decizie, decizia o va lua Biroul Politic Naţional. Nu avem propunerea care să intre în analiza Biroului Politic Naţional”.

Ciucă a precizat că până acum liberalii au validat toate listele de candidaţi pentru consiliile judeţele şi consilii locale.

Am rămas cu două filiale – Prahova şi Bihor”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, liberalul Iulian Dumitrescu a declarat joi că atât Constituţia, cât şi Statutul partidului, îi permit să candideze la alegerile locale din 9 iunie, însă este o decizie personală pe care trebuie să o ia.

PSD şi-a anunţat deja candidaţii pentru cele mai importate funcţii la nivel local. Fostul prefect al judeţului, Virgiliu Nanu, preşedinte al PSD Prahova, a demisionat din funcţia de prefect pentru a candida la preşedinţia Consiliului Judeţean, în timp ce primarul municipiului Ploieşti, ales în 2020 sub sigla PNL, va candida pentru al treilea mandat, de data aceasta din partea social-democraţilor.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri