Judecătorii au decis arestarea primarului din Râmnicu Vâlcea

Data publicării:
emilian francu-62740

Decizia nu este definitivă și, foarte probabil, avocații edilului vor face recurs. Acesta din urmă, deși prins în flagrant, a pledat nevinovat.

Anchetatorii au cerut arestarea primarului după ce acesta ar fi cerut 20.000 de euro pentru a aproba plăţile către o firmă care obţinuse contractul de construcţie pentru pasajul suprateran din estul oraşului.

Banii ar fi trebuit să ajungă la edil prin intermediul unei colaboratoare. Aceasta ar fi primit o parte din suma cerută, respectiv 50.000 de lei, într-un plic, înmânat de omul de afaceri.

Timp de cinci ore, procurorii şi poliţiştii au făcut percheziţii în biroul primarului.

Procurorii DNA au ridicat din sediul Primăriei mai multe acte legate de achiziţiile făcute de primar din momentul preluării funcţiei, inclusiv documente care vizează proiectul pasarelei-pasaj Tudor Vladimirescu, de la intrarea în oraş.

Emilian Frâncu este al doilea primar al municipiului Râmnicu Vâlcea acuzat de luare de mită. În ianuarie 2010, fostul primar al oraşului, Mircia Gutău, a fost condamnat definitiv la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, tot pentru luare de mită. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri