Puiu Popoviciu, condamnat la nouă ani închisoare în dosarul „Băneasa”

Data publicării:
puiu popoviciu digi24

Alături de Puiu Popoviciu a mai fost condamnat şi fostul şef al serviciului secret al MAI Cornel Şerban. Acesta a primit o pedeasă de doi ani şi şase luni de închisoare.

Petru Pitcovici, fost şef în Direcţia Generală Anticorupţie, a fost condamnat şi el la doi ani de închisoare.

Judecătorii au decis să nu se pronunţe pe latura civilă a acestui dosar, adică în privinţa recuperării prejudiciului de peste 620 de milioane de lei.

Procurorii DNA ceruseră 14 ani închisoare la ultimul termen al procesului privind tunul imobiliar prin care Puiu Popoviciu ar fi intrat ilegal în posesia unui teren din fosta fermă Băneasa.

Procurorii spun că, în perioada 2000-2004, o serie de înţelegeri, cel puţin îndoielnice, între Puiu Popoviciu şi Ioan Niculae Alecu, pe atunci rector al universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, au făcut ca un teren de 224 de hectare să fie cumpărat la un preţ de nimic de către o companie controlată de omul de afaceri.

Terenul a fost vândut cu un dolar metrul pătrat, în timp ce preţul pieţei era de cel puţin 150 de euro metrul pătrat, spun procurorii.

Tranzacţia a fost validată de mai mulţi funcţionari ai statului, între aceştia fiind nominalizat şi fostul prefect al Capitalei, Mihai Ion Luican.

Dosarul a fost trimis în judecată în decembrie 2012.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri