Primarul Iașiului, Gheorghe Nichita, a fost suspendat din funcție

Data publicării:
NICHITA DNA media-1

FOTO: Mediafax Foto

Decizia a fost luată vineri de o comisie din Prefectură, după ce membrii comisiei au analizat documentele comunicate de instanţă cu privire la decizia de arest la domiciliu a lui Gheorghe Nichita.

Decizia de a fi cercetat în arest la domiciliu a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti în urmă cu două săptămâni şi este irevocabilă.

Instanţa a mai decis şi ca şeful Poliţiei Locale Iaşi Liviu Hliboceanu şi Ștefan Avîrvarei, șef serviciu în cadrul aceleiaşi instituţii, să fie cercetaţi sub control judiciar.

Și președintele Consiliului Județean Iași, Cristian Adomniței, este suspendat din funcție, tot din cauza problemelor cu justiția.

Prefectul de Iaşi recomandă secretarului Consiliului Local să convoace plenul Consiliului pentru sâmbătă, pentru desemnarea viceprimarului care va exercita temporar atribuţiile primarului Nichita. De asemenea, va fi desemnat un nou viceprimar, din rândul consilierilor, în locul viceprimarului care va prelua atribuţiile lui Nichita. Cel mai probabil, atribuţiile primarului Gheorghe Nichita vor fi preluate de către viceprimarul social-democrat Mihai Chirica, scrie Mediafax.

La Constanța se întâlnește o situație similară, atât primarul municipiului, Radu Mazăre, cât și președintele Consiliului Județean, Nicușor Constantinescu, fiind suspendați din funcție din cauza problemelor cu legea.

Citiți și:

Scrisoare pentru ieşeni. Aflat în arest la domiciliu, primarul Gheorghe Nichita a cerut scuze alegătorilor
Cazul Nichita, comentat ironic de C. T. Popescu: „Dacă nu te sui cu poliția pe iubita ta, înseamnă că nu o iubești”
Fosta iubită a lui Gheorghe Nichita face primele dezvăluiri: M-a ameninţat că mă distruge. Mă lovea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri