Reacţia preşedintelui după decizia CCR privind abuzul în serviciu

Data publicării:
IOHANNIS PRESIDENCY-1

Aflat în vizită în Bulgaria, Klaus Iohannis a declarat că a aflat despre decizia CCR, dar a precizat că nu poate face comentarii pe fondul problemei.

El a subliniat însă că e bine ca lucrurile să fie clare şi i-a lăudat pe jduecătorii Curţii, care au „tratat problema cu calm”.

„Sper ca decizia să ducă la clarificări şi să înlesnească parcurusul justiţiei în România”, a spus Iohannis. Preşedintele a subliniat că nu se poate vorbi de abuzuri în cazul celor din justiţie: "Nu știu dacă trebuie să vorbim sau dacă este cazul să vorbim despre abuzuri ale celor care reprezintă sistemul de justiție, dar întotdeauna când o legislație este neclară sau ușor interpretabilă apar situații în care unii sau alții pot fi iarăși acuzați de abuzuri. De aceea, de fiecare dată când legislația care nu este foarte, foarte clară se corectează și se înlocuiește cu una care este foarte clară — cred că se face un lucru în esență bun pentru sistem".

Preşedintele Klaus Iohannis va reveni în ţară mâine seară.

Judecătorii Curții Constituționale au decis că actuala definiție a abuzului în serviciu este neconstituțională dacă se referă la fapte care nu au de-a face cu încălcarea legii. Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri