Sancţiune blândă pentru judecătoarea care a condus un proces sub influenţa alcoolului. Verdictul CSM: un simplu avertisment

Data publicării:
cecilia jabre

Judecătoarea care a împărţit dreptatea sub influenţa alcoolului în timpul unei şedinţe din această primăvară a primit un simplu avertisment, cea mai indulgentă sancţiune din regulamentul Consiliului Superior al Magistraturii, dată cu majoritate de voturi. Reclamaţia în cazul Ceciliei Jabre a fost făcută de câţiva avocaţi şi chiar de câţiva membri ai CSM, după o şedinţă de judecată în care femeia s-a dat în spectacol cu sala plină. După incident, a reieşit că magistratul avea o concentraţie alcoolică în sânge de 0,6 grame la mie.

Cazul judecătoarei Cecilia Jabre a fost analizat de Inspecţia Judiciară, care a recomandat ca magistratul să fie sancţionat. S-a ales soluţia avertismentului, dat pentru atingere adusă prestigiului justiţiei.

A fost o decizie luată cu majoritate de voturi”, a declarat preşedintele Secţiei de Judecători a CSM. Întrebat cum vede faptul că etilotestul indica o alcoolemie de 0,6 la mie, Adrian Bordea a admis: „Eu zic că e puţin cam grav.

Judecătoarea a venit să îşi susţină cauza în faţa colegilor săi, cu o atitudine rezervată. La final însă, când a fost întrebată de jurnalişti dacă a condus şedinţa de judecată sub influenţa băuturilor alcoolice, reacţia a fost cu totul diferită, aşa cum se poate vedea şi în materialul video ataşat articolului.

- S-a spus despre dvs că aţi judecat în stare de ebrietate. Aţi consumat alcool înainte de şedinţă?

- Evident că nu!

- Atunci de ce credeţi că s-a spus aşa ceva?

- Căutaţi şi veţi afla!”, a replicat Cecilia Jabre.

La şedinţa din aprilie, magistrata Tribunalului Bucureşti a atras atenţia încă de la prima oră a dimineţii în sala de judecată: râdea zgomotos sau se răstea la cei din sală. Avocaţii au fost cei care au sesizat incidentul şi au chemat-o pe şefa judecătoarei. Aceasta a primit un tratament similar din partea subaternei: a fost gonită cu strigăte din sală. La finalul şedinţei, judecătoarea Cecilia Jabre a fost testată cu etilotestul. Rezultatul a fost o alcoolemie de 0,6 grame la mie.

Judecătoarea sancţionată, care la profilul de Facebook a notat în dreptul profesiei încă judecător at Tribunalul Bucureşti”, poate contesta avertismentul în 15 zile la Curtea Supremă de Justiţie. A primit însă cea mai blândă sancţiune: judecătorii din CSM ar fi putut decide să fie exclusă din magistratură.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri