Tânărul suspectat că a omorât un suporter dinamovist a fost arestat

Data actualizării: Data publicării:
crim2

Tribunalul Bucureşti a decis vineri seară arestarea preventivă a ultrasului Alexandru Badea, suspectat că a omorât un tânăr de 18 ani, suporter al echipei Dinamo în urma unui conflict care a avut loc sâmbătă, la finalul meciului Steaua-Dinamo, scrie News.ro.

crim2

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Decizia de arestare preventivă pentru 30 de zile luată de Tribunalul Bucureşti nu este definitivă şi poate fi atacată cu o contestaţie la Curtea de Apel Bucureşti. Ea este însă executorie, ceea ce înseamnă că bărbatul va sta în arest până la judecarea contestaţiei.

Alexandru Badea, în vârstă de 25 de ani, a fost dus în noaptea de joi spre vineri la audieri, iar vineri dimineaţă, în jurul orei 5.00 a fost reţinut.

crim1
Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Surse judiciare au precizat, pentru News.ro, că suspectul a recunoscut la audieri că a fost o altercaţie şi că l-a lovit cu un baston telescopic pe tânărul de 18 ani, care a decedat după trei zile de la incident, la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Capitală.

„În noaptea de 20/21.08.2016, în jurul orei 23.40, pe b-dul Nicolae Grigorescu, în apropierea intersecţiei cu strada Constantin Brâncuşi, inculpatul a lovit-o cu un obiect contondent în zona capului pe victima M.A.D., în vârstă de 18 ani, provocându-i leziuni care au determinat decesul acesteia, produs la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf.Pantelimon” în data de 24.08.2016”, a precizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Înainte de a-l duce în faţa instanţei, anchetatorii au făcut şi o reconstituire în teren, cu presupusul autor al omorului, care are locuinţa aproape de locul comiterii faptei.

Anchetatorii l-au identificat pe presupusul autor al omorului după ce au audiat mai multe persoane.

Parchetul Tribunalului Bucureşti şi Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei au preluat, miercuri, cercetările în cazul tânărului de 18 ani care a murit după un conflict care a avut loc în 21 august, la finalul meciului Steaua - Dinamo, în apropierea Parcului Titan.

În urma altercaţiei, tânărul a suferit un traumatism cranio-cerebral grav şi a fost internat la Spitalul „Sfântul Pantelimon”, unde a fost operat, iar miercuri dimineaţă a decedat.

Trupul neînsufleţit al tânărului a fost dus la Institutul Naţional de Medicină Legală, pentru efectuarea necropsiei.

Potrivit unor membri ai galeriei dinamoviste, tânărul făcea parte din galeria echipei Dinamo, iar conflictul în urma căruia a fost rănit a avut loc în afara stadionului.

Cercetările în acest caz se fac pentru omor, faptă pentru care pedeapsa este de la 10 la 20 de ani.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri