Cercetările în cazul mitei uriaşe, de 60 de milioane de euro, din dosarul de corupţie Microsoft, nu au pornit din România, ci din Statele Unite. Este ceea ce a declarat fostul şef al SIE, Teodor Meleşcanu, la Digi24, în emisiunea „Imparțial”. El a precizat că nici în prezent cercetările nu se desfăşoară doar la nivelul României. De aceea, explică politicianul, ancheta care vizează nouă foști miniștri nu se va stinge uşor şi nici nu poate fi bănuită că ar fi fost începută pe criterii politice, aşa cum s-a mai crezut în alte cazuri.

Embed:

Întrebat ce părere are despre numărul mare de foști miniștri care sunt implicați în dosar, Teodor Meleșcanu a invocat exemplul unui ministru, dintr-un guvern pe care a refuzat să-l precizeze, dar în orice caz se întâmpla pe la sfârșitul anilor 90 – începutul anilor 2000. Consilierul juridic al respectivului ministru i-a arătat un material și l-a avertizat: „Dle ministru, dacă faceți așa, intrați în pușcărie!”. Și ministrul respectiv i-a răspuns râzând: „Mă, tu ai văzut vreodată un ministru din România în pușcărie?”

„De data aceasta, am văzut miniștri și prim-ministru intrând la închisoare. De data aceasta, mesajul este foarte clar”, a completat Teodor Meleșcanu.

Cereri DNA pentru cercetarea cazului Microsoft. Soarta a cinci foști miniștri, la mâna lui Traian Băsescu

El a spus că nu cunoaște conținutul dosarului Microsoft, dar nu crede că cineva și-ar permite să ceară ridicarea imunității a nouă miniștri fără să aibă niște dovezi solide din acest punct de vedere.

Dosarul licențelor Microsoft. DNA: mită de 60 de milioane de euro pentru contracte păguboase

„Nu se va stinge ușor. Afacerea n-a pornit la noi. Ancheta a venit din Statele Unite, așa că nu e o treabă gestionată doar la noi, pe care să poți să bănuiești că e făcută pe criterii politice, cum s-a mai întâmplat de multe ori”, a spus Teodor Meleșcanu.

Întrebat dacă serviciul pe care l-a condus a contribuit cu ceva la această anchetă, fostul șef al SIE a spus că nu și a arătat că această anchetă a fost una a FBI-ului, Microsoftul fiind o societate americană. „Iar în materie de corupție, americanii nu glumesc deloc cu societățile lor”, a adăugat Meleșcanu.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!