Măsuri suplimentare de protecţie în România, după atentatele de la Buxelles. Procurorul-șef al DIICOT a anunțat reînființarea Biroului de Terorism şi, de asemenea, cere să fie introduse în Codul penal noi infracţiuni, cum ar fi, de exemplu, accesarea repetată a site-urilor jihadiste.

Embed:

Daniel Horodniceanu, procurorul-șef al DIICOT: „DIICOT a reînfiinţat Biroul de Terorism în cadrul Serviciului de Terorism. Iniţial va fi format din doi procurori şi concret se va ocupa de cercetarea infracţiunilor de terorism”.

Reporter: „Ce anume ar trebui să se schimbe?”

Daniel Horodniceanu: „Introducerea ca infracţiune, ca text de infracţiune, a accesului în mod repetat a site-urilor cu caracter jihadist. Celelalte infracţiuni de care mă întrebaţi sunt constuituirea unui grup organizat în vederea săvârşirii de acte de terorism şi pedepsirea infracţiunii referitoare la luptătorii străini, pentru că nu aveam un text de infracţiune. Există suspiciuni de finanţare a terorismului inclusiv din România. România este parte a Europei şi trebuie să fie pregătită tot timpul pentru ce este mai rău.  

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!