Alina Gorghiu este noul copreședinte PNL, alături de Vasile Blaga

Data publicării:
alina gorghiu mediafax

 

Sursa foto: Mediafax

ACTUALIZARE 13.20: Alina Gorghiu este noul copreședinte al PNL, alături de Vasile Blaga. Gorghiu a fost votată de 47 membri ai Biroului Politic Național al vechiului PNL, în timp ce contracandidatul său, Ludovic Orban, a primit 28 voturi.


ACTUALIZARE 11.30: Klaus Iohannis a demisionat din funcția de președinte al PNL.  

"Să-l lăsăm pe Ludovic să-și facă numărul", a spus Iohannis înainte de ședința Biroului Politic, în timp ce intra în sala de ședință.

În momentul respectiv Ludovic Orban făcea declarații de presă jurnaliștilor înaintea de reuniunea PNL.  


ACTUALIZARE 11.00: Alina Gorghiu și Ludovic Orban au ajuns la Palatul Parlamentului. La sosire Alina Gorghiu a declarat că nu a venit ca să-l provoace pe Ludovic Orban. 

"Nu am venit să contracandidez un amic, un coleg, ci am venit să transmit un mesaj colegilor din care să înțelegem cu toții că PNL are astăzi prin plecarea lui Klaus Iohannis la Cotroceni, prin câștigarea alegerilor, are ocazia la unitate reală. Unitate de care nu s-a bucurat foarte mult în ultima vreme și are ocazia să stabilească odată pentru totdeauna, definitiv dacă mai era nevoie, că este reala dreaptă în România", a mai spus prim-vicepreședintele PNL.

Contracandidatul Alinei Gorghiu la șefia PNL, Ludovic Orban, spune că nu va renunța la candidatură. 

„În mod evident, azi nu numai că nu mă retrag, ci, dimpotrivă, îmi afirm cu şi mai mare tărie candidatura, pentru că eu consider că este o candidatură legitimă, care e susţinută de baza PNL şi că e o candidatură care urmăreşte obiective precise: punerea în practică a programului prezidenţial şi dărâmarea cât mai rapid a Guvenului Ponta", a spus prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban, întrebat dacă se retrage din competiţie ca urmare a anunţului lui Iohannis de a o susţine pe Alina Gorghiu.


Liberalii decid astăzi cine îl va înlocui pe Klaus Iohannis la şefia partidului, după plecarea la Cotroceni. Pentru conducerea interimară se luptă Alina Gorghiu şi Ludovic Orban.

Teodor Atanasiu: Klaus Iohannis o va susține pe Alina Gorghiu la co-președinția PNL

Iniţial, în cursă intrase şi Teodor Atanasiu, dar aseară a anunţat că renunţă la candidatură şi o va susţine pe Alina Gorghiu, care a intrat în competiţie în locul său. Ea se bucură şi de sprijinul lui Klaus Iohannis.

Emil Hurezeanu: Ambii candidați la șefia PNL îi sunt pe plac domnului Iohannis

Cunoscut ca un politician mai degrabă excentric, Ludovic Orban nu ratează nicio ocazie să îşi arate pasiunea pentru muzică.

Cel mai controversat eveniment legat de numele său datează din decembrie 2007. În timp ce era ministrul al Trasnsporturilor a fost implicat într-un accident rutier pe care l-a raportat abia după două zile la poliţie, fapt pentru care a rămas fără carnet de conducere.

În timpul protestelor din 2009, nu s-a sfiit să se ducă în mijlocul nemulţumiţilor, însă aceştia nu l-au primit tocmai cu braţele deschise.

Ludovic Orban se luptă pentru funcţia de preşedinte PNL după ce în iunie a ieşit din cursă pentru a-l susţine pe Klaus Iohannnis, însă acum nu se bucură de susţinerea acestuia, ci a unui alt fost preşedinte liberal.

Crin Antonescu, fost președinte PNL: Am o opţiune formată, am un vot de dat. Voi da acest vot lui Ludovic Orban.

Ludovic Orban, vicepreședinte PNL:Sunt convins că şi dl Klaus Iohannis mă sprijină aşa cum îl sprijină şi pe contracandidatul meu, Teodor Atanasiu. Am pus umărul pentru obţinerea acestui succes electoral.

După retragerea lui Teodor Atanasiu, el ş-a declarat susţinerea pentru Alina Gorghiu, proaspăt intrată în cursă. Aceasta este pasionată de ciclism la fel ca şi preşedintele ales, iar în campania electorală nu s-a ferit să meargă pe două roţi la fel ca şi candidatul ACL. De altfel, Klaus Iohannis este cel care a promovat-o în postura de purtător de cuvânt al partidului funcţie care a făcut-o extrem de vizibilă în raport cu adversarii partidului său.

Alina Gorghiu, purtător de cuvânt al PNL: Domnul Tăriceanu face atât de multe compromisuri. Eu vă spun atât. Din perspectiva unui liberal din 2002 ca nu asta este dreapta.

Alina Gorghiu este avocat de profesie şi se află la al doilea mandat de deputat în Parlamentul României.

Citiți și: Liberalii se pregătesc pentru a alege succesorul lui Klaus Iohannis

Surse: Rareş Mănescu, al treilea aspirant la șefia PNL după Ludovic Orban şi Teodor Atanasiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri