Ioan Stanomir: Udrea este pregătită să distrugă imaginea justiţiei independente în România

Data publicării:
elena udrea - fb eu 2

Elena Udrea a ținut un discurs în Parlament, înainte de votul colegilor privind cererile DNA. Aceasta a lansat un nou atac la adresa șefului interimar al SRI și le-a transmis colegilor că „își așteaptă execuția”.

Discursul său a fost comentat de mai mulţi analişti. 

Politologul Ioan Stanomir consideră că Elena Udrea vrea să arunce o umbră asupra SRI şi a DNA, completând că aceasta este pregătită să distrugă imaginea justiţiei independente în România.

„Doamna Elena Udrea doreşte să lase impresia că este un caz şi că este obiectul unei conspiraţii în centrul căreia se află SRI. De asemenea, doamna Elena Udrea mai doreşte să arunce o umbră asupra activităţii unei instituţii care este centrală în ultimii ani, respectiv DNA. Este de o extremă gravitate să afirmi că magistraţii acestei ţări, şi în particular judecătorii, dau sentinţe pe baza butoanelor pe care le apasă SRI", a spus Ioan Stanomir.

"De asemenea, este important de înţeles că doamna Elena Udrea este şi practicanta unui sofism, are tot timpul interesul de a parazita imaginea. Domnia sa a parazitat imaginea preşedintelui, iar acum, pentru a-şi prezerva propria imagine, este pregătită să distrugă imaginea justiţiei independente în România. Or, este un tip de demers care o descalifică şi care arată, de fapt, cetăţenilor că în spatele multor tirade impresionante ale politicienilor noştri se află doar oportunismul. Într-o traducere mai directă în limba română, justiţia este bună atâta vreme cât nu se atinge de tine. În momentul în care se apropie de tine, devine expresia unui stat poliţienesc. Este genul de demers care o va condamna pe Elena Udrea la a ocupa o poziţie în vecinătatea personalităţilor evocate, Adrian Năstase şi Dan Voiculescu”, a mai spus politologul.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a afirmat că Udrea a încercat să ţină un discurs cutremurător.  

„S-a urcat pe tribuna aia ca Ioana D' Arc pe eşafod. A ţinut un discurs acolo pe care l-a dorit cutremurător, dacă ar fi să-l luăm de bun. Că nu mai e numai domnul Coldea, a lăsat-o, acum sunt toate instituţiile, cum le numeşte ea "de forţă" ale statului: SRI, Procuratura, magistraţii. Toată lumea este într-o structurată nazificată, bolşevizată, care o striveşte pe ea acum”, a spus Cristian Tudor Poescu.

Doamna Udrea, chiar dacă aruncă nişte vorbe, vibrează aerul, pentru că povestea aia cu ce a zis Dorin Cocoş, că Sebastian Ghiţă, că Florian Coldea şi aşa mai departe... Nici măcar Dorin Cocoş şi Sebastian Ghiţă, cei invocaţi de Elena Udrea... Sebastian Ghiţă a negat, Dorin Cocoş tace expresiv în puşcărie, nu a spus absolut nimic, putea să vină cu o declaraţie în sprijinul fostei sale soţii”, a mai spus jurnalistul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri