Birourile președintelui, premierului și președinților celor două camere sunt verificate zilnic să nu apară echipamente de ascultare

Data publicării:
Traian Basescu la Digi24 3

Nu e vorba că o instituție a statului ar plasa astfel de echipamente, dar sunt birouri prin care trece multă lume, salariați, ar putea cineva la un moment dat să lase aruncat un microfon. „Vreau să știți că ceea ce iese din aceste patru cabinete este numai ceea ce vrea locatarul”, a punctat Traian Băsescu.

Președintele a făcut această declarație în contextul unei discuții despre ce l-a determinat pe premierul Victor Ponta să-și mute biroul în sediul Ministerului Apărării. Șeful Guvernului a motivat că ar fi fost ascultat în propriul birou de la Guvern, invocând unele interceptări apărute în dosarul președintelui CJ Mehedinți.

Traian Băsescu a declarat la Digi24 că acest gest al premierului este o „înscenare urâtă la adresa instituțiilor statului”, iar Victor Ponta dă același „mesaj mincinos” pe care l-a dat și în cazul STS.

„Mă ascultă instituțiile statului”, s-a plâns premierul, dar nimeni nu a spus că interceptările din dosarul Duicu ar fi fost făcute în biroul premierului. Traian Băsescu nu exclude ca discuția să fi avut loc dfe față cu Victor Ponta sau chiar în anticamera biroului premierului.

Pe de altă parte, președintele a privit ironic gestul premierului de a se muta la Ministerul Apărării - „acum e mai aproape de mine, poate să treacă oricând să-i dea o cafea”, a spus Traian Băsescu. El a adăugat că dacă Victor Ponta s-ar fi mutat la Ministerul Culturii, ar fi zis că e avid să citească; dacă s-ar fi mutat la Ministerul Justiției i-ar fi spus „Pleaca de acolo, că afectezi independența justiției”; dacă s-ar fi dus la Mediu, „nu era niciun bai”, dar faptul că s-a dus la Apărare „dă un semnal foarte prost”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri