Cristian Tudor Popescu: Cum își alege domnul Iohannis oamenii?

Data publicării:
iohannis consilieri

De aici, se ridică următoarea chestiune: cum își alege oamenii domnul Iohannis, pentru că au fost voci care s-au ridicat, când Scutaru a fost numit, pe ce criterii a fost ales. Și în general de ce dl. Iohannis și-a luat consilieri persoane unse cu toate alifiile politicului din România, trecute prin tot felul de ciururi și dârmoane, ca să le pună consilieri acolo, persoane mai mult sau mai puțin dubioase, atinse de tot felul de vopseluri de-a lungul timpului”, a comentat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

„E vorba de consilieri. Acela e un corp executiv. Sunt niște oameni care, prin fișa postului, ar trebui să fie fără apartenență politică și foarte buni pe un anumit domeniu, competenți pe apărare, pe educație, pe sănătate... E un mic guvern acolo. De ce a ales să-și aducă astfel de politicieni tociți? Nu găsea în țara asta niște oameni fără trecut prin tot felul de partide? Nu putea să găsească nişte tineri de la o universitate, nişte oameni care au realizat ceva în domeniul lor de competenţă?”, s-a întrebat Cristian Tudor Popescu. „N-am văzut această opțiune la dl. Iohannis. Dimpotrivă, iată, a venit cu persoane care până să ajungă la Cotroceni, trebuie să facem inventarul prin câte partide au trecut și câte clanțe au frecat”, a completat el.

George Scutaru, urmărit penal

Fostul consilier prezidenţial pe probleme de securitate naţională, George Scutaru, este urmărit penal pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani și a fost pus sub control judiciar. George Scutaru a fost denunţat de preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu. Acesta din urmă se află în arest preventiv şi a fost trimis în judecată pentru că ar fi luat mită un milion de euro. O parte din aceşti bani, susţine Cristinel Bîgiu, au ajuns în 2008 la filiala PNL Buzău, condusă la acea vreme de George Scutaru, şi au fost folosiţi pentru finanţarea campaniei electorale. La începutul lui martie, George Scutaru a demisionat din funcţia de consilier prezidenţial, în care fusese numit de doar două luni. 

Aproape trei ore a fost interogat la DNA fostul consilier prezidenţial George Scutaru înainte de a fi pus, vineri, sub control judiciar.

După luni bune petrecute în spatele gratiilor, Cristinel Bîgiu le-a spus procurorilor DNA că George Scutaru i-a fost alături atunci când a încălcat legea. În 2008, baronul de Buzău ar fi primit mită un milion de euro de la un om de afaceri pe care l-a ajutat să intre în posesia unui teren. Cristinel Bîgiu susţine că 170 de mii de euro ar fi ajuns la George Scutaru, care ştia exact de unde provin banii. Împreună ar fi convenit să mascheze suma cu ajutorul unor contracte de publicitate, iar banii ar fi fost folosiţi în campania electorală a Partidului Naţional Liberal din 2008.

George Scutaru a fost deputat timp de zece ani şi a demisionat la sfârşitul anului trecut pentru a deveni consilierul preşedintelui Klaus Iohannis. La începutul lunii martie a părăsit şi această funcţie invocând motive personale.

Şi domnul Maior, şi domnul Scutaru au demisionat din motive personale. Mi-au înaintat demisiile, le-am acceptat, drept pentru care s-a încheiat orice discuţie. O demisie din motive personale nu se poate discuta decât dacă respectivul doreşte să dea lămuriri publice. Dacă nu doreşte, cred că este bine să lăsăm lucrurile aşa cum sunt”, declara președintele Klaus Iohannis la conferința de presă din 31 martie.

George Scutaru este al doilea politician denunţat de Cristinel Bîgiu, după fostul ministru de interne Cristian David. O jumătate de milion din suma primită de la omul de afaceri ar fi ajuns la acesta, susţine preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Buzău.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri