Klaus Iohannis, la Chișinău: Vă promit că România va proteja integritatea teritorială și interesele economice ale Republicii Moldova

Data publicării:
Klaus Iohannis si Vlad Filat - facebook.comVladFilatUE 4

Foto: facebook.com/VladFilatUE

ACTUALIZARE 14:00 Președintele ales a avut o întâlnire de 30 de minute cu președintele Nicolae Timofti, la care au participat și fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu și copreședintele PNL, Vasile Blaga.

Președintele ales a acordat apoi interviuri presei din R. Moldova.

ACTUALIZARE 11:20 „Iohannis și Filat/Viitorul garantat!” scandează un grup de tineri la ieșirea președintelui ales al României, Klaus Iohannis, din sediul PDLM:


ACTUALIZARE 11:05 Președintele ales Klaus Iohannis i-a asigurat pe cetățenii Republicii Moldova, într-un discurs susținut la sediul PLDM, alături de Vlad Filat, că aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană este un proiect național al României. „Îmi doresc ca aceasta să se producă în mandatul meu!”, a spus Klaus Iohannis.

„Vă promit să România va proteja integritatea teritorială și interesele economice ale Republicii Moldova”, a mai spus președintele ales, făcând apel la electoratul moldvean, inclusiv la cei care au și cetățenie română, să dea un vot proeuropean.

Totuși, Klaus Iohannis a cerut ca orice soluție aleasă să fie agreată de o majoritate a cetățenilor Republicii Moldova și să nu se creeze ciocniri de interese între diferitele comunități în interiorul statului.

„Pe 30 noiembrie putem acorda o șansă europeană și un viitor mai bun Republicii Moldova în același fel în care României i s-a garantat viitorul spre Vest pe 16 noiembrie”, a spus președintele ales.

La final, Klaus Iohannis i-a făcut cadou cartea sa, „Pas cu pas”, președintelui PDLM, Vlad Filat. Acesta a spus că a citit-o deja aproape pe toată, dar va citi de la început și noul volum. „Și într-o perioadă de timp nu atât de îndepărtată, o să vă fac și eu un mic cadou: o carte care, dacă nu o să vă supărați, va avea aceeași denumire: Pas cu pas”, i-a spus Vlad Filat.


ACTUALIZARE 10:30 Președintele ales Klaus Iohannis a ajuns la sediul Partidului Liberal Democrat din Moldova, fiind întâmpinat cu scandări de un grup de tineri:


În jurul orei 11:00, Klaus Iohannis va avea o întrevedere oficială cu președintele Partidului Liberal-Democrat din Moldova, Vlad Filat. Apoi, cei doi oficiali vor susține declarații de presă.

Aproape de prânz, președintele ales al României se va întâlni cu omologul său Nicolae Timofti.

Din delegația română fac parte și Vasile Blaga, co-președinte al PNL, și Mihai-Răzvan Ungureanu, prim-vicepreședinte al PNL.

Într-o postare pe un site de socializare, Klaus Iohannis a prezentat mesajul pe care îl va susține și în cadrul vizitei sale la Chișinău, și anume sprijinirea Moldovei pentru integrarea în Uniunea Europeană. De asemenea, Klaus Iohannis îi îndeamnă pe cetățenii moldoveni să meargă la vot pe 30 noiembrie.

O altă vizită a lui Klaus Iohannis ar urma să aibă loc în Statele Unite ale Americii, înainte de depunerea jurământului în Parlament, pe 22 decembrie. De asemenea, într-un interviu acordat presei din această țară, Klaus Iohannis a spus că va vizita Germania la începutul lui 2015.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri