Liviu Dragnea spune că discută azi cu Victor Ponta despre declarația de pe Facebook

Data publicării:
ponta dragnea FB

Vicepremierul Liviu Dragnea spune despre şeful său de la Palatul Victoria că este loial, învaţă repede, respectă întotdeauna cuvântul dat, iar românii vor la Cotroceni un președinte echilibrat, un mediator care să reunifice națiunea.

Liviu Dragnea recunoaşte, însă, că în acest moment, în PSD cea mai mare problemă o reprezintă chiar desemnarea unui candidat pentru cursa prezidenţială. „Nu este exclus ca dl. Tăriceanu să fie candidatul susținut de PSD la prezidențiale”, a menționat liderul social-democrat, subliniind că PSD nu a stabilit încă să aibă un candidat propriu la prezidențiale. Tocmai de aceea, social-democratul a refuzat să dea alte nume care s-ar potrivi portretului de prezidențiabil schițat anterior. „Eu sunt urmărit în toate cuvintele mele. Nu pot să-mi permit să arunc cuvinte pe piață, după care se spune: opa, avem trei candidați sau patru candidați sau doi candidați”, a spus Liviu Dragnea.

O decizie în privința prezidențiabilului susținut de PSD va fi luată imediat după europarlamentare, un scrutin despre care vicepremierul Liviu Dragnea spune că ar putea reaşeza viaţa politică.

Despre anunțul făcut de Victor Ponta pe o rețea de socializare – potrivit căruia s-ar retrage din politică – și interpretarea dată ulterior de Liviu Dragnea – că premierul e dispus să candideze la Cotroceni – vicepremierul a explicat că nu putea da o altfel de interpretare din moment ce își petrece cu premierul mai mult timp decât cu familia și au tot timpul foarte multe discuții „legate și de guvernare, și de politică”. În orice caz, a precizat vicepremierul, președintele are mai mult timp pentru familie decât premierul, care are de-a face cu mai multe probleme. Este încă o cheie de interpretare care se poate da declarației lui Victor Ponta, a arătat președintele executiv al PSD. Totuși, spune Liviu Dragnea, Victor Ponta nu a luat încă decizia de a candida.

În orice caz, președintele executiv al PSD a spus că va avea luni o discuție cu Victor Ponta.

Dacă se hotărăște să rămână prim-ministru, eu respect această decizie”, a adăugat Dragnea, aducând ca argument performanțele economice ale guvernării Ponta.

Întrebat dacă va fi cel care va conduce Guvernul, în cazul în care Victor Ponta va deveni candidat la alegerile prezidențiale, Liviu Dragnea a răspuns că în această ipoteză speră să fie el cel care va conduce campania electorală și a menționat că mai există trei vicepremieri în Guvern.

Întrebat dacă se vede premier, în cazul în care Victor Ponta va deveni președintele României, Liviu Dragnea a spus că șeful statului va fi cel care va desemna premierul României. El a adăugat că principala sa preocupare în momentul de față este să contribuie la stabilitatea Guvernului, iar ca acțiune politică să conducă la fel de bine campania electorală ca și precedentele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri