PPE îl va susţine pe Klaus Iohannis 

Data publicării:
ACL

După ce a discutat cu liderii Alianţei Creştin Liberale, Joseph Daul a anunţat că PPE îl susţine pe liderul PNL în cursa pentru Cotroceni.

Politicianul crede că nu doar popularii europeni vor fi mulţumiţi de o victorie în turul doi a lui Klaus Iohannis.

Joseph Daul a discutat despre candidatura lui Klaus Iohannis şi cu liderii partidelor care fac parte din familia popularilor europeni.

„Poziţia noastră e aceeaşi de săptămâna trecută, fiecare va vota după convingerile proprii”, a declarat Kelemen Hunor.

„Voi vota cu Iohannis. (Joseph Daul – n.r.) A insistat pe justiţia anticoruptie, stat de drept şi va spune asta tuturor cu care se vede astăzi şi singurul mod de a menţine cel puţin aceste lucruri este să câştige dreapta, Iohannis”, a spus Monica Macovei.

„I-am spus domnului Daul că suntem împotriva PSD-ului, dar asta nu înseamnă că îl susţinem pe Iohannis”, a afirmat Elena Udrea.

„I-am adus la cunoştinţă domnului preşedinte decizia noastră de a nu susţine niciun candidat. Am solicitat membrilor şi simpatizanţilor noştri să vină la vot dar să îşi anuleze votul putând să scrie REFUZ sau Monarhie Constituţională”, a spus Aurelian Pavelescu, preşedintele PNŢCD.

Liderul PPE susţine că prezidenţiabilul ACL va primi voturi de la electoratul candidaţilor de dreapta ieşiţi din cursă chiar dacă aceştia nu au spus direct că îl susţin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri