Parlamentarii au discutat despre pensiile lor în ședință secretă

Data publicării:
plen parlament inquam photos-6

Parlamentarii din comisia de statut, reuniţi în şedinţă secretă, au adus modificări minore legii privind pensiile speciale ale aleşilor. Acestea NU se referă şi la sumele cuprinse între 1.500 şi 4.400 de lei pe care ar urma să le primească parlamentarii, odată ieşiţi la pensie. Noua formă a legii a atras critici atât din partea şefului interimar al PSD, cât şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Trebuie să discutăm în plenul grupului, să vedem cum facem în aşa fel să fim prezenţi la serviciu, totuşi, că de-aia suntem aici. E normal să vrem salarii mai mari, se zice că e normal să se dorească şi pensii mai mari, dar eu cred că ar trebui să venim şi la serviciu. (Reporter: Sunteţi mulţumit de modificările aduse la comisie, cum arată în actuala formă?) Nu, nu sunt mulţumit”, a declarat liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea.

 „Vom discuta în Birourile Permanente Reunite această atitudine, care mie mi se pare neserioasă. Noi suntem acuzaţi de netransparenţă. Am făcut nişte modificări în Regulamentul Camerei generate tocmai de această nemulţumire nu numai a dvs, ci a organizaţiilor neguvernamentale, a asociaţiilor de profil că se dezbat proiecte de legi în anumite comsii, noaptea, pe la 7, 8 fără să fie anunţată această ordine de zi. Mie mi se pare o mare greşeală pe care domnul Duvăz a făcut-o”, a spus și președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

În schimb, premierul Victor Ponta a avut o atitudine echivocă și a refuzat să discute pe tema pensiilor parlamentarilor sau să spună cum ar vota ca deputat.

„Daţi-mi voie să vorbesc despre Guvern şi toate celelalte dispute parlamentre, politice.. aveţi lideri politici, lideri de Parlament, care vă pot răspunde”, a spus premierul.

Fiecare încearcă sa ia distanţă de un astfel de subiect pentru că işi imaginează că în percepţia publică, presă ... nu vor fi deloc binevoitori”, a avertizat președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Dacă legea va rămâne în forma actuală, parlamentarii cu trei sau mai multe mandate vor primi o pensie de 4.400 de lei. Nu vor beneficia de indemnizaţia de vârstă aleşii condamnaţi pentru fapte de corupţie. Interdicţia nu este însă valabilă şi pentru parlamentarii declaraţi incompatibili.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri