Partidul, noul hobby al românilor

Data publicării:
partide

Noul Partid Comunist Român (PCR) are trei membri. Preşedintele Constantin Rotaru a depus la Tribunal lista fondatorilor, trei la număr, cum prevede actuala lege. El crede, însă, că va avea în curând sute de mii de susţinători, doar a fost votat la Preşedinţie, toamna trecută, de 29.000 de oameni. Vrea să refacă PCR încă din 2010, doar că atunci nu îndeplinea condiţiile cerute de lege.

Justiţia din România nu a făcut altceva 25 de ani decât să nu dea posibilitatea creării Partidului Comunist Român. Dacă noi reuşim, aş putea spune că salvăm democraţia în România”, a spus Constantin Rotaru.

Constantin Rotaru a fost deputat timp de patru ani, din partea Partidului Socialist al Muncii. După ce a trecut prin mai multe schimbări, formaţiunea a devenit Partidul Alternativa Socialistă, care l-a şi propus pe Constantin Rotaru drept candidat la preşedinţie.

Un alt fost aspirant la fotoliul de la Cotroceni, Monica Macovei, a depus documentele, la începutul acestei luni pentru înfiinţarea M10.

Suntem primul partid care merge pe calea dreaptă. Noi nu dăm funcţii, noi nu dăm bani, nu dăm contracte, noi nu dăm nimic”, spune Monica Macovei.

Fost ministru al Justiţiei, ea s-a clasat a cincea în alegerile prezidenţiale de anul trecut, cu 4,5% din voturi şi spune că M10 ar avea, de fapt, nu mai puţin de 230.000 de membri fondatori. Europarlamentarul precizează că a reuşit să strângă şi cele 25.000 de semnături pe care le cerea vechea lege.

Alţi politicieni cunoscuţi înfiinţează partide chiar din închisoare. Dan Voiculescu i-a adunat pe conservatorii nemulţumiţi de fuziunea PC-PLR şi au fost depuse actele pentru Partidul Puterii Umaniste.

„Examenul va fi la alegeri. Nu cred că mare parte dintre ele vor avea un cuvânt de spus în scena politică românescă”, este de părere Adi Zăbavă, specialist în comunicare politică.

În luna care a trecut de la promulgarea noii legi a partidelor, nu mai puţin de şapte grupări vor să se transforme în formaţiuni politice. Urmează să apară, astfel, pe scena politică, Partidul pentru Argeş şi Muscel, Partidul Ecologist Socialist Român precum şi Partidul pentru Dezvoltare şi Progres Social.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri