Surse: George Maior, posibil lider al PSD

Data publicării:
george maior digi2

Liderii PSD nu neagă scenariul Victor Ponta preşedinte - George Maior premier după alegerile prezidenţiale.

Ipoteza desemnării actualului director al Serviciului Român de Informaţii ca premier după alegerile prezidenţiale urmează altor scenarii vehiculate în mediul politic, conform cărora George Maior ar putea fi candidatul PSD la preşedinţie.

În toamnă, Elena Udrea vorbea prima dată despre asta: „George Maior ar fi un bun preşedinte pentru România. (...) L-aş susţine pe George Maior, având încredere că ar aduce echilibrul de care e nevoie şi ar avea forţa să calmeze PSD şi PNL. Ar fi un bun candidat al USL”.

Şi preşedintele Traian Băsescu a adus în discuţie o posibilă revenire a lui George Maior în politică:

„Pentru mine, George Maior este unul din oamenii care poate aspira la orice funcţie în statul român. Singrul lucru la care trebuie să fie atent - cât de rapid face trecerea de la şefia unui serviciu de asemenea dimensiuni şi importanţă înapoi în viata politică”.

Însă, şeful statului exprimă rezerve faţă de scenariul candidaturii lui George Maior la preşedinţie.

Invocat atât de des de liderii politici, cel vizat a simţit nevoia să facă unele clarificări.

Aş vrea, dacă se poate, să fiu eliminat din aceste scenarii vehiculate despre diverse candidaturi”, a replicat George Maior.

George Maior a primit, în mai multe rânduri, aprecieri publice din partea preşedintelui Traian Băsescu: „Maior este un om de o corectitudine ireproşabilă. E şi naşul domnului Ponta, dar nu a confundat niciodată SRI cu interesele politice. (...) E un PSD-ist luminat şi e un om care scrie, studiază, învaţă foarte mult”.

George Maior a fost numit director al SRI în 2006, când era senator PSD.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri