Liviu Dragnea acuză PNL că blochează proiectele Guvernului: „Țara nu poate fi guvernată în acest mod”

Data publicării:
dragnea - mfax-1

USL a plecat la drum asumându-și câteva proiecte mari - modificarea Constituției, regionalizarea -, însă lucrurile sunt tărăgănate în acest moment, a spus, vineri, președintele executiv al PSD.

Totul a pornit de la o lege pe care social-democrații vor să o modifice. Este vorba despre legea privind dezvoltarea regională, esențială pentru ca regionalizarea să devină realitate.

Liviu Dragnea susține că a trimis această lege pentru a fi analizată de către liderii liberali, în urmă cu două săptămâni, dar nu a primit niciun răspuns.

Președintele executiv al PSD a fost foarte clar: dacă USL nu poate să își îndeplinească promisiunile făcute în campanie electorală, atunci alianța nu se mai justifică.

„Astea sunt lucruri care trebuie tranșate foarte rapid. Suntem în stare să mergem mai departe cu acest USL și să urmărim obiectivele din programul USL prezentat in 2011, pe programul de guvernare asumat de noi, bine. Nu putem, trebuie să hotărâm, nu mai putem să păcălim populația. Nu putem continua așa, această țară nu poate fi guvernată în acest mod”, a declarat Liviu Dragnea.  

El s-a arătat deranjat și de faptul că, fără ştirea partenerilor din PSD, liberalii au depus un proiect de lege care prevede revenirea la două tururi pentru alegerea primarilor. „Nu există niciun fel de motivație. În primul rând discutam de legitimitate”, a spus Dragnea.

„Trebuie discutată, să vedem dacă avem nevoie în continuare de atâta birocrație și chetuieli în două tururi”, a declarat Marian Oprișan.

Liberalii mai vor ca preşedinţii de Consilii Judeţene să nu mai fie aleşi de cetăţeni, ci de consilieri. PSD nu este de acord nici cu această propunere. „Știți ce înseamnă să se revină la alegerea de către consilieri? Niciodată nu ai stabilitate, în permanență esti obligat să faci tot felul de compromisuri, pentru că nu ai stabilitate”, a subliniat Liviu Dragnea.

În plus, iniţiatorii susţin că alegerea primarilor într-un tur, aşa cum prevede legea actuală, avantajează partidul care controlează guvernul. „PSD nu are supremație, dar este primul partid și va rămâne primul partid”, a spus Dragnea.

Unul dintre semnatarii proiectului spun că decizia nu ar fi fost luată la nivelul partidului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri