Traian Băsescu: Voi vota Partidul Mişcarea Populară. Am dreptul să mă îmbrac cum vreau

Data publicării:
udrea base 2-1

„Păcat că sunt cu steagurile în spate, aş fi venit tot cu acel tricou. Am dreptul să mă îmbrac cum vreau”, a spus Traian Băsescu.

El a evitat să răspundă întrebării legat de moralitatea acestui gest.

„Voi vota Partidul Mişcarea Populară. Prin Constituţie nu mi se interzice să votez”, a subliniat preşedintele.

Elena Udrea a postat vineri 13 fotografii în albumul "Traian Băsescu cu tinerii şi femeile din PMP".

În imagini, şeful statului poartă un tricou cu mesaj electoral în favoarea acestei formaţiuni.

Partidul Mişcarea Populară a fost creat la inițiativa președintelui Traian Băsescu, după ce susținătorii săi au părăsit PDL.

Gheorghe Iancu: Încălcarea există şi el nu este şi nu mai poate fi un simplu cetăţean cel puţin până în decembrie. E şeful statului.

„Poate invoca faptul că poate să-şi exprime o opţiune politică. Numai că el e preşedintele României iar art. 80, alin 2, la ultimele două rânduri spune că el e mediator şi defineşte ce înseamnă mediator: între puterile statului şi stat şi societate. Din societate fac parte şi partidele. Nu ştiu dacă el mai poate fi mediator. Încălcarea există şi el nu este şi nu mai poate fi un simplu cetăţean cel puţin până în decembrie. E şeful statului.

(VIDEO: Gheorghe Iancu)

Eu cred că nu-l mai interesează, face campanie deschisă pentru că preşedinţia pentru el nu mai reprezintă o miză. Ar putea să facă campanie pentru partidul care vrea să câştige şi pe ajutorul căruia ar putea să câştige o altă funcţie importantă în stat. Ar trebui să existe un respect faţă de Constituţie, ceea ce nu prea văd azi la politicieni”, a comentat această situaţie, pentru Digi24, Gheorghe Iancu, profesor de drept constituţional.

Politolog: El nu mai are o miză politică electorală acum şi ştie că PMP are nevoie de un vehicul care să-l tragă în ceea ce priveşte imaginea

„Această declaraţie e făcută în calitate de cetăţean. Are dreptul să voteze cu cine vrea, dar teoretic nu are dreptul să-şi exprime opţiunea în calitate de preşedinte. Funcţia prezidenţială e deasupra partidelor, preşedintele e un mediator şi cel puţin în calitate de preşedinte, cu steagurile în spate nu poate face aceste declaraţii.

(VIDEO: Andrei Ţăranu)

El nu mai are o miză politică electorală acum şi ştie că PMP are nevoie de un vehicul care să-l tragă în ceea ce priveşte imaginea. Din sondaje PMP nu a depăşit încă 7%. Or, pentru a-şi atinge scopul nu numai la europarlamentare, dar ele sunt un semnal pentru alianţele de după, are nevoie de un scor foarte bun şi atunci Băsescu intervine pentru a-i da posibilitatea să fie indentificat cu el, încât să strângă toţi băsiştii în jurul PMP, astfel încât să lipsească PDL de electoratul său tradiţional care e şi electoratul lui Băsescu”, a spus la Digi24 politologul Andrei Ţăranu.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri