Noii miniştri PNL. Crin Antonescu discută nominalizările cu Victor Ponta

Data publicării:
Intalnire decisiva usl

Liderul Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, spune că se întâlneşte luni dimineaţă cu premierul Victor Ponta pentru a discuta despre propunerile de miniştri făcute de liberali la sfârşitul săptămânii trecute. Primul-ministru trebuie să decidă dacă acceptă nominalizările PNL: Klaus Iohannis - ministru de Interne şi vicepremier, Eugen Nicolăescu - ministru de Finanţe, Cristian Buşoi - ministru Sănătăţii, şi Teodor Atanasiu - ministru al Economiei.

 

Chiar dacă a declarat că liberalul Klaus Iohhanis este un câştig pentru Guvern, premierul Victor Ponta nu s-a pronunţat dacă acceptă ca primarul Sibiului să fie şi vicepremier. Sunt însă lideri social-democraţi care spun că funcţia este deja ocupată de Gabriel Oprea.

O rezolvare a acestei situaţii a fost prezentată de liberalul Ludovic Orban, în emisiunea Kilometrul 0 Digi24. Varianta sa a fost însă exclusă imediat de social-democratul Viorel Hrebenciuc, prezent şi el în studioul Digi24.

Deputatul PNL îi cere premierului să îl îndepărteze pe Gabriel Oprea din Guvern sau să îi dea portofoliul Apărării, considerând că Mircea Duşa, actualul titular, „nu va ţipa foarte tare”: „Plecarea lui Oprea ar fi o mare mişcare. Poate şi Ponta mă ascultă - ar face un gest din care ar avea de câştigat în planul imaginii”, a spus Ludovic Orban. „Văd că asta îl preocupă pe Victor Ponta - să-l trimită pe Oprea sau să-l pună la MAPN. Cred că (Mircea) Duşa nu va ţipa foarte tare”, a apreciat liberalul.

Viorel Hrebenciuc a exclus varianta în care Partidul Social Democrat ar renunţa la vicepremierul Gabriel Oprea: PSD „nu are cum să renunţe, este o chestiune negociată. Trebuie să ne păstrăm cuvântul, cum l-am păstrat întotdeauna”, susţine politicianul, subliniind că Klaus Iohannis „nu are nevoie de alte funcţii pentru a-şi demonstra prezenţa”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri