Valeriu Zgonea: Imunitatea parlamentară este o piatră de moară de gâtul politicienilor

Data publicării:
Valeriu Zgonea parlament FB

Valeriu Zgonea a spus că este de acord cu procurorul general Codruţa Kovesi în privinţa imunităţii parlamentarilor, arătând că această imunitate este "o piatră de moară la gâtul politicienilor".

"În acest moment, pentru clasa politică dispariţia imunităţii înseamnă dispariţia unui subiect care era ca o piatră de moară la gâtul fiecărui politician care ajunge în Camera Deputaţilor sau în Senat Nu ştiu în care registru să semnez, aş semna de astăzi să scap de această imunitate. Nu ne avantajează cu nimic şi nu cred că trebuie să avem discuţii cu privire la analiza unui dosar, că e pe fond, că e pe formă, un dosar făcut de instanţă la adresa unui politician. Nu îl avantajează cu nimic pe un politician în 2015 că are imunitate stabilită prin Constituţie, dar sunt sută la sută convins că nu clasa politică trebuie să ia această decizie", a mai spus Zgonea, citat de Mediafax.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a susţinut că Ministerul Public trebuie să aibă "o propunere de legislaţie" şi că "nu o să moară nimeni cu imunitate".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri