UNPR, zid în jurul lui Gabriel Oprea

Data publicării:
oprea si mastodontii UNPR

Liberalii sunt acuzaţi de linşaj mediatic şi de politizarea dramei. De la organizaţiile din teritoriu până la cele de studenţi, toate spun acelaşi lucru şi iau apărarea liderului lor.

Deputatul UNPR Ion Răducanu s-a declarat surprins că societatea civilă şi Opoziţia îi cer liderului progresiştilor să renunţe la funcţiile din Guvern. "Setea de sânge" a românilor ar fi vectorul întregii mişcări anti-Gabriel Oprea, susţine parlamentarul.

"Deontologi autointitulați apărători ai democrației și dreptății sociale, care pe fondul nenorocirii abătute asupra familiei polițistului mort în timpul serviciului, aruncă cu noroi în ministrul de interne Gabriel Oprea. (...) Prin interpretări eronate ale legislației, prin minciuni și dezinformări, prin folosirea de invective specifice vocabularului unor lipsiți de bun simț" a scris deputatul pe Facebook.

Mai mult, Ion Răducanu susţine că liberalii atrag societatea într-o criză politică, prin solicitarea demisiei lui Gabriel Oprea. Şi totul.. pentru că nu le-a trecut moţiunea de cenzură.

Aceeaşi poziţie este împărtăşită şi de alţi parlamentari ai UNPR.

Liliana Mincă, deputat UNPR: "Eu nu am văzut decât acest linşaj mediatic al Opoziţiei. Nimic altceva. Oamenii ăştia îşi doresc din tot sufletul Puterea"

Sebastian Grapă, senator UNPR: "Doamna Gorghiu este obsedată de demisii. Cred că dacă mâine ar ieşi în stradă, din casă, şi s-ar împiedica în faţa blocului de o groapă, ar spune că cere demisia administratorului de bloc."

Nu doar aleşii au rupt tăcerea. Şi organizaţiile UNPR sar în apărarea vicepremierului.

De exemplu, filiala partidului din sectorul 3 al capitalei dă asigurări că oamenii de rând nu cad în plasa celor care vor să-l denigreze pe Gabriel Oprea. Activiştii au informaţii certe, că doar au stat de vorbă cu cetăţenii, la o acţiune de împărţire a gazetei de partid.

"S-a ajuns la concluzia că, oricât de mult ar încerca opoziţia şi mass-media să discrediteze imaginea domnului Ministru Gabriel Oprea folosindu-se de tragedia unei familii, oamenii nu se lasă influentaţi, ci dimpotrivă, îl susţin pe acesta în lupta împotriva acestor acuzaţii nefondate."

Provincia reacţionează şi ea. De pildă, organizaţia UNPR dintr-o comună din Vrancea. 

"Este extrem de urât faţă de memoria tânărului care în mod tragic a decedat să politizăm evenimentul acesta în direcţia de a demite pe cineva, mai ales în cazul când nu avem un rezultat al unei anchete oficiale sau alte date verificabile (...) mă întreb, astea nu sunt - ceea ce faceți unii dintre voi - presiuni asupra celor ce investighează?"

Reacţiile vin după ce ministrul de Interne Gabriel Oprea a refuzat să facă vreo declaraţie în urma accidentului de marţi seară, în care un polţist din coloana sa oficială şi-a pierdut viaţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri