Cazul bebelușilor. Ministrul Sănătății: O anchetă socială nu strică. Poate că s-au pierdut multe măsuri igienice normale

Data publicării:
copil spital agerpres 16-2.2.2016

Acea bacterie care este incriminată în această boală și care a fost căutată, așa cum au fost căutate toate sursele acestei boli, nu a fost identificată. E drept, stadiului tardiv în care au fost trimiși la București. Ancheta a început atunci”, a spus ministrul.

El a arătat că medicii au mers deja și au vorbit cu părinții, au fost în locuințele acestora pentru a vedea mediul din care provin bebelușii.

De asemenea, ministrul a spus că medicii au făcut deja recomandări pentru părinți. Acestea privesc „măsuri elementare de igienă” - spălarea mâinilor, spălarea legumelor, a ustensilelor folosite în bucătărie.

Patriciu Achimaș-Cadariu spune că o anchetă socială „nu poate să strice”. „Trebuie să vedem care sunt nevoile acelor oameni, fiindcă până la urmă pentru oameni facem acest lucru, nu pentru a găsi bacteria”, a spus el.

Poate că în alergatura ultimilor ani s-au pierdut multe măsuri igienice normale, probabil că școala nu ne învață suficient. Unul din principalele puncte ale programului de guvernare este educația pentru sănătate. Sunt și alte nevoi pe care populația ar putea să le aibă”, a spus el.

Afirmațiile ministrului vin în condițiile în care, în Argeș, 42 de copii sunt internați cu probleme digestive. Dintre micuții cu sindrom hemolitic uremic aduși la București, trei au decedat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri