Echipament unic în Europa, la Târgu-Mureş: autobuzul-ambulanţă

Data publicării:
kit ambu

Noua variantă de Ambulanţă a fost concepută în Statele Unite, acum nouă ani, după ce uraganul Katrina a măturat coasta de sud-est. Atunci, numărul victimelor a fost copleşitor, iar americanii s-au gândit că singura soluţie să poată interveni eficient este să monteze în maşini un kit metalic, prevăzut cu 18 paturi, pentru a prelua mult mai mulţi pacienţi în acelaşi timp.

„Pot să îl facă mai înalt, mai lat, este decizia lor cum îl folosesc. Mult mai sigur, mult mai repede şi o îngrijire mai bună”, explică Randy Sakowitz, vicepreşedintele unei companii producătoare de echipamente pentru intervenţia de urgenţă.

AmbuBus este uşor de transportat, dar şi de asamblat, pentru că cele 18 tărgi se montează în mai puţin de 20 de minute.

„Este proiectat să funcţioneze cu lucruri pe care le avem. Maşini sau clădiri care sunt deja aici. Pentru că nu are piese în mişcare este foarte uşor de montat, este ieftin de întreţinut şi îl poţi împacheta uşor pentru a-l folosi şi în alte locuri”, spune Randy Sakowitz.

Maşina de intervenţie pentru victime multiple pe care o au acum pompierii poate transporta doar 4 răniţi. Noul echipament le va permite medicilor să aducă mai repede la spital mai mulţi oameni care au nevoie urgent de îngrijiri.

„Ei au aflat despre noi printr-un coleg care lucreaza la NATO, la Bruxelles. Este primul sistem care intră în Europa. Au vrut să îl pună undeva unde să fie văzut și de alții, iar aici, fiind centrul de pregătire, a fost o legătură care i-a interesat foarte mult”, declară Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne.

Un astfel de echipament costă în jur de 25.000 de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri