O lege a medicului ar putea fi discutată în CSAT

Data publicării:
florin chirculescu

Această lege ar trebui să statueze clar două chestiuni: aceea că medicina este o profesie liberală, iar al doilea aspect este că ar trebui să indice veniturile la care ar fi îndrituiți medicii, datorită importanței pe care o au, a explicat președintele Federației Sindicatelor Democratice ale  Medicilor „Dr. Ioan Cantacuzino”.

E a treia oară când sunt într-o asemenea situație. De fiecare dată când este an preelectoral, există negocieri inclusiv cu medicii, ni se fac promisiuni, au loc alegerile, cei care fac promisiunile câștigă și apoi ne uită. Uitându-i pe medici, îi uită pe pacienți, uitându-i pe pacienți, își uită electoratul”, afirmă Florin Chirculescu.

El spune că paralela salariile demnitarilor vs salariile medicilor denotă un grad de ipocrizie și de iresponsabilitate.

Există un exod masiv al medicilor, din 2011 până azi din spitale au plecat 7.100 de medici. Suntem acum 13.500, necesarul e de 26.000 , iar dacă acest exod va continua, cine știe câți medici vor mai fi peste patru ani, cinci ani, și toate se vor reflecta în starea de sănătate a populației”, a avertizat Florin Chirculescu.

Mișcările din ultima vreme nu au ca scop redobândirea plicului. Nu ne interesează acest aspect, dorim să fim plătiți în mod corect de statul român”, a spus medicul.

Medicul are la dispoziție acum o modalitate mult mai dură pentru spațiul din care provine el, pentru țara în care s-a născut – emigrarea. Nu poți să faci apel în exclusivitate la patriotism și să fii în mod constant tratat cu dispreț. Ești bun la negocieri în perioada alegerilor, ești bun când ești la spital și ți se dă telefon că vine X sau Y și va fi internat și să avem grijă de el mai atenți, pentru că e politician, este o persoană importantă. Din păcate, ei nu-și aduc aminte de noi decât în situațiile astea”, a dezvăluit Florin Chirculescu, la Digi24.

El a subliniat că o majorare salarială corectă e singura cale prin care se poate stopa mica corupție din sistem și a avertizat că statul român va cheltui mai mult cu problemele generate de absența medicilor decât ar cheltui cu salariile.

În ultimele zile, am avut contacte informale, în care am luat legătura cu reprezentanții diferitelor partide, inclusiv la Președinție am avut contacte, pentru că problema sănătății publice nu e a vreunui partid sau palat, ci ne privește pe toți, privește fibra acestui popor. Sănătatea publică corectă este singura care poate să ne garanteze că acest popor va mai dăinui”, a punctat medicul Florin Chirculescu.

El și-a încheiat intervenția la Digi24 cu un apel și un avertisment: „Fac apel la clasa politică, să își îngroape divergențele si să își asume sănătatea poporului român . Dacă nu o vor face, nu va fi vina medicilor că spitalele se vor depopula. Cine va plăti? Pacientul va plăti”, a conchis medicul.

 Citiți și:

Când și cu cât se măresc salariile medicilor? Ministerul nu a anunțat un calendar al negocierilor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri