Scandalul dezinfectanților. Reacția SRI

Data publicării:
sri sigla

Reacția instituției vine după ce GSP a relatat că SRI știa despre infecțiile din spitale.

Răspunsul SRI:

„Dreptul la sănătate este un drept constituțional. Iar SRI acționează, împreună cu celelalte instituții partenere, pentru a proteja acest drept, alături de toate celelalte drepturi constituționale ale cetățenilor.

SRI informează decidenții legali despre vulnerabilitățile sistemului public de sănătate. În documentele de informare adresate beneficiarilor legali, cu privire la problema infecțiilor nosocomiale, au fost prezentate inclusiv aspecte referitoare la calitatea necorespunzătoare a unor dezinfectanți utilizați la nivelul unităților spitalicești din țară.

Printre beneficiarii legali ai informărilor noastre pe această problematică sunt președinții de Consilii Județene, prefecții, miniștrii, primul-ministru, președintele României. Toți acești beneficiari legali au primit informări constante, fiecare potrivit atribuțiilor lui, despre disfuncționalitățile din sistemul public de sănătate din România. În ultimii cinci ani, SRI a trimis circa 100 de informări, inclusiv pe chestiuni legate de fenomenul infecțiilor nosocomiale intraspitalicești.”

Fostul președinte Traian Băsescu spunea vineri, la emisiunea „24 într-o oră” de la Digi24, că nu a fost informat de SRI în legătură cu aceste probleme.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri