Aleșii propun încă două zile libere

Data publicării:
camera

Deputatul PNL Gheorghe Udrişte s-a gândit că românii ar trebui să fie liberi de ziua sa onomastică. Recunoaşte că a avut în vedere şi această coincidenţă atunci când a iniţiat legea, dar susţine că altele au fost argumentele principale.

Sfântul Gheorghe este un sfânt mare, sunt peste 2 milioane de locuitori ai României care poartă numele de Gheorghe, Gheorghiţa sau alte derivate”, spune deputatul PNL.

Un alt ales susţine că românii ar trebui să fie liberi şi de Bobotează. Oricum, spune senatorul liberal, în această zi creştinii stau mai mult cu gândul la agheasmă decât la muncă.

Am plecat de la prezenţa mea în ziua de 6 ianuarie în instituţiile publice, unde am constatat că practic nu se lucrează, toată lumea aşteaptă să meargă la biserică, să ia aghiasmă mare, este o sărbătoare extrem de importantă pentru români, sărbătoarea botezului Domnului”, spune Ovidiu Donţu, senator PNL.

O altă iniţiativă propune ca românii să stea acasă şi pe 24 ianuarie. Aniversarea Unirii Principatelor a fost deja declarată sărbătoare legală, însă nu a fost modificat şi codul muncii, astfel încât să devină zi liberă.

În acest moment în România există nu mai puţin de 13 zile libere. Vorbim de 1 şi 2 ianuarie, 24 ianuarie, primele două zile de Paşte, 1 Mai - Ziua Muncii, 31 mai, 1 iunie - cele două zile de Rusalii, 15 august - Sfânta Maria, 30 noiembrie - Sfântul Andrei, 1 decembrie - Ziua Națională a României și 25 și 26 decembrie, zilele de Crăciun. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri