Prima-doamnă aleargă la Semimaratonul de la Sibiu

Data publicării:
carmen iohannis selfie cu elevii digi24 14 septembrie 2015 1

Prima-doamnă s-a înscris în competiție luni după-amiază. 

Asociaţiile partenere îşi propun achiziţionarea unui ventilator neonatal modern pentru tratarea nou-născuţilor şi prematurilor cu afecţiuni respiratorii, categorie de copii care reprezintă majoritatea celor internaţi în terapia intensivă neonatală a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Scopul cauzei este strângerea a 70.000 de lei.

Evenimentul va avea loc în 28 mai 2016, în centrul istoric al Sibiului.

Alergătorii susțin cauza preferată prin achitarea taxei de participare, iar susținătorii prin donații directe pe website-ul evenimentului.

Banii strânși vor finanța 21 de cauze propuse de comunitatea sibiană. Termenul-limită pentru înscrierile alergătorilor a fost luni, 16 mai 2016.

Organizat de Fundația Comunitară Sibiu, în cele patru ediții de existență ale SemiMaratonului, sibienii au alergat pentru 79 de proiecte și au strâns un total de 450.000 de lei. 

Startul SemiMaratonului se dă chiar în centrul istoric al capitalei culturale din 2007. Alergătorii iau la picior străzile înguste ale Sibiului, aleargă între zidurile medievale ale cetății transilvănene, în parcul natural Pădurea Dumbrava și în al doilea cel mai mare muzeu în aer liber din Europa, Muzeul Civilizației Populare Tradiționale „Astra”.

Cursele se adresează tuturor categoriilor de vârstă și oricărei persoane. Limita de vârstă este de 4 ani, iar vârsta celui mai curajos participant a crescut de la 58 de ani în 2013 la 64 de ani în 2015.

La ediția din 2016, Digi24 s-a alăturat SemiMaratonului, devenind principalul partener media la nivel național.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri