CNCD se autosesizează în cazul declarațiilor ministrului Barbu

Data publicării:
csaba astalosz CNCD 4690247-Mediafax Foto-Octav Ganea 3

Potrivit lui Asztalos Csaba, săptămâna viitoare se preconizează citarea și audierea ministrului Barbu, relateză HotNews.ro.

Autosesizarea vine ca urmare a declarațiilor de ieri făcute de ministrul Culturii: „Programul național pentru prevenirea și tratarea HIV/SIDA este jumătate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. (...) Nu suntem în Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetățeni afectați de acest hidos flagel al epocii noastre”.

Ulterior, contactat de Digi24, Daniel Barbu a declarat că această comparație privind banii alocați Programului Național de Prevenire și Control HIV/SIDA și banii ministerului Culturii a fost una „nefericită”.

Și Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) a anunțat că va sesiza CNCD în legătură cu declarațiile ministrului Daniel Barbu, potrivit Mediafax. Afirmațiile demnitarului „sunt o invitație la stigmă și discriminare față de această categorie de pacienți, care sunt, în opinia ministrului, vinovați pentru lipsa de festivaluri din Romania”, sustine UNOPA.

Uniunea îi cere ministrului Culturii să le prezinte public scuze celor peste 12.000 de persoane infectate cu HIV din România „pentru modul în care a instigat populația României împotriva lor”. De asemenea, UNOPA le soliciăa premierului Victor Ponta și ministrului Sănătății, Eugen Nicolaescu, „să exprime public poziția guvernului față de cele declarate de domnul Daniel Barbu”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri