Daniel Chiţoiu: Reducerea CAS e un angajament clar, nu o promisiune

Data publicării:
52567f2b95f9cfc474000000 1

„Reducerea cotelor de contribuţii sociale, am angajat că actul normativ va fi pregătit în prima parte a acestui an, iar la misiunea pe care o vor avea în luna aprilie, atunci vom lua decizia de aprobare a actului normativ, cu aplicabilitate din semestrul al doilea al anului 2014. Deci, acesta este un angajament clar, ferm, nu o promisiune”, a declarat ministrul de Finanţe.

El a menţionat că o reducerea a CAS în a doua jumătate a anului este condiţionată de un impact neutru pe bugetul de stat, fiind necesari pentru acest lucru aproximativ 1,9 miliarde de lei.

Daniel Chițoiu a precizat că în discuţiile cu FMI a fost identificat un gol de șase miliarde de lei care a provenit din măsurile privind creşterea salariilor, indexarea pensiilor, alocarea de sume pe programe de investiţii şi majorarea cofinanţării pe fondurile europene.

Ministrul menţionat că „pentru reducerea CAS nu se vor impune alte impozite sau alte taxe”.

De asemenea, el a fost întrebat dacă urmăreşte obiectivul reducerii CAS cu mandatul de ministru pe masă. „Mandatul meu pe masă este pus la dispoziţie în orice moment, tot timpul, dar eu ca obiective de mandat nu am numai stimularea economiei şi creşterea economică din reducerea fiscalităţii şi reducerea CAS. Obiectivul meu de mandat, în primul rând, este de a îmbunătăţi colectarea veniturilor la bugetul de stat, a crea o legislaţie fiscală coerentă (...) şi de a reduce semnificativ evaziunea fiscal”, a răspuns Chiţoiu.

Ulteior, el a fost întrebat din nou dacă, în situaţia în care nu sunt întrunite condiţiile pentru reducerea CAS, îşi va da demisia.

„Haideţi să ajungem în luna aprilie, nu la începutul semestrului doi”, a replicat ministrul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri